Kimlik bilgisi ibraz etmeme
Merhaba, ben sivil bir polise kimlik bilgisi ibraz etmediğim gerekçesiyle 62 ytl para cezası aldım.
Ceza aldığım tarih: 13.11.2008
1-) Aslında ceza çok yersizdi fakat ben öğrenciyim ve 62 tl için avukat savcı falan hiç uğraşacak vaktim yok, bu para cezasını nereye ödemem gerekiyor?
2-) Şu anki tarih 14.04.2009, acaba zamanı geçtiğinden dolayı para cezası çoğalmış mıdır?
3-) Bu cezayı internetten ödeme olanağım var mı?
Ceza, hukuk v.s hakkında çok fazla bilgim olmadığından konuyu yanlış yere açtıysam lütfen beni mazur görün.
Re: Kimlik bilgisi ibraz etmeme
Ceza makbuzunuzla birlikte Vergi dairesine.
Sorumluluk
MADDE 11.- (1) Fiili işlediği sırada onbeş yaşını doldurmamış çocuk hakkında idarî para cezası uygulanamaz.
MADDE 12.- (1) Bu Kanunda aksine hüküm bulunmayan hallerde, Türk Ceza Kanununun hukuka uygunluk nedenleri ile kusurluluğu ortadan kaldıran nedenlere ilişkin hükümleri, kabahatler bakımından da uygulanır.
(3) İdarî para cezası, Devlet Hazinesine ödenir. Kişinin ekonomik durumunun müsait olmaması halinde idarî para cezasının, ilk taksidinin peşin ödenmesi koşuluyla, bir yıl içinde ve dört eşit taksit halinde ödenmesine karar verilebilir. Taksitlerin zamanında ve tam olarak ödenmemesi halinde idarî para cezasının kalan kısmının tamamı tahsil edilir.
(6) Kabahat dolayısıyla idarî para cezası veren kamu görevlisi, ilgilinin rıza göstermesi halinde bunun tahsilatını derhal kendisi gerçekleştirir. İdarî para cezasını kanun yoluna başvurmadan önce ödeyen kişiden bunun dörtte üçü tahsil edilir. Peşin ödeme, kişinin bu karara karşı kanun yoluna başvurma hakkını etkilemez.
) İdarî para cezası ve mülkiyetin kamuya geçirilmesine ilişkin idarî yaptırım kararına karşı, kararın tebliği veya tefhimi tarihinden itibaren en geç onbeş gün içinde, sulh ceza mahkemesine başvurulabilir. Bu süre içinde başvurunun yapılmamış olması halinde idarî yaptırım kararı kesinleşir.
Kimliği bildirmeme
MADDE 40.- (1) Görevle bağlantılı olarak sorulması halinde kamu görevlisine kimliği veya adresiyle ilgili bilgi vermekten kaçınan veya gerçeğe aykırı beyanda bulunan kişiye, bu görevli tarafından altmış iki Türk Lirası idarî para cezası verilir