Senede sahte imza attım diyor
merhabalar
İşyerimdeki bir çalışanım tarafından dolandırıldım ve bunun karşılığında kendisinden senet almaya ikna ettim. Fakat işler iyice tatsızlaşmaya başladı her geçen gün yeni bir pisliği çıkıyor ve senetlerini tahsile vereceğim dediğimde "ben ona sahte imza attım zaten" diyor. Senedi imzalayan kendisi kendi elinden çıktı ve tamamen kendi rızasıyla attı. Hatta sened dışında tahakkuk da verdi "şu nedenden dolayı borçluyum" diye.
Burda imzayı kendisinin attığı anlaşılır mı diye düşünmeye başladım. Adli tıp bu konuda ne kada doğru sonuçlar veriyor pek bilmiyorum?
Ayrı bir konuda bu kişi benim yerime bazı toptancılardan mal alıp imzamı taklit etmiş kaşemi basmış. Bu toptancılar icra takibi başlatırlarsa ve bende imza bana ait değil diye itiraz edersem ne gibi bir yol izlemeliyim. Yani durumu nasıl resmiyete dökmeliyim. Şu aşamada yapmam veya yapmamam gerekenler neler sizce?
vakit ayıran herkese sonsuz teşekkürler. Kötü bir dönem geçiriyorum ve bu tür konularda pek deneyimli olmadığımdan yardıma ihtiyaç duyuyorum. Forum yoneticilerinin anlayışına sığınıyorum.
iyi çalışmalar
Re: Senede sahte imza attım diyor
Sahte imza ne demek yahu :) Farklı bir imzada atmış olsa, sıradan bir karalamada yapmış olsa , kriminal laboratuarda ona ait olduğu meydana çıkar.
Alıntı:
Cyberian rumuzlu üyeden alıntı
Sahte imza ne demek yahu :) Farklı bir imzada atmış olsa, sıradan bir karalamada yapmış olsa , kriminal laboratuarda ona ait olduğu meydana çıkar.
bende öyle umud ediyorum ve beklediğim cevap da buydu :)
ne kadar da farklı imza atmış olsa da adli tıpta imzanın onun olduğu anlaşılır diye düşünüyorum.
bir de çalışanınıza nasıl güvendiniz ki sizi dolandırdı?bize de anlatın bizde aynı hatalara düşmeyelim.ibret alalım.
Alıntı:
uzmanbey rumuzlu üyeden alıntı
ne kadar da farklı imza atmış olsa da adli tıpta imzanın onun olduğu anlaşılır diye düşünüyorum.
bir de çalışanınıza nasıl güvendiniz ki sizi dolandırdı?bize de anlatın bizde aynı hatalara düşmeyelim.ibret alalım.
yakın bir akrabamın sağlık problemlerinden dolayı işyerimle fazla ilgilenemedim biraz da güvendim çalışalarıma işte sonuç bu. Dışardayken ne oluyor ne bitiyor goremiyorsunuz tabi. Farkına vardığımda ise biraz geç olmuştu, ne diyelim hayırlısı olsun...
Polis kriminalden uygulamalarda çok farklı sonuçlar çıkmaktadır. Bazen elinin mahsulü olduğu halde elinin mahsulü değildir veya elinin mahsulü olmadığı halde elinin mahsulüdür diye raporlar gelmektedir. Böyle bir durumda adli tıp tan rapor istemek en doğrusu tabi mahkeme kabul ederse.
Kişinin kendi adı altına attığı imza sahte olmaz. Daha neler!?