-
İşsizlik maaşı
merhabalar,
4 senedir aynı işyerinde çalışmaktayım. işi bırakmayı düşünüyorum. kıdem veya ihbarda gözüm yok ama işsizlik maaşını almak istiyorum.
nasıl bir yol önerirsiniz? ne gibi bir yol izlemem gerekli? ssk 1 sene once eksikti fakat 7-8 ay once tam yatmaya başladı. son 1 senede zam almış görünüyorum dogal olarak. yani taşınsam veya başka bir yol ile işi bırakıyor olsam işsizlik sigortası alabilirmiyim?
-
Re: İşsizlik maaşı
Taşınsanız veya bulacağınız başka bir sebepte işverenin kusuru yoksa alamazsınız.
-
Merhabalar..
Ben de yakın bir tarihte işten çıkartıldım ancak toplamda 568 günlük çalışmam gözüktüğü için işsizlik sigortasından yararlanamayacağım söylendi.
Böyle durumlarda yapılabilecek birşeyler var mıdır?
Benim 600 günü doldurmama çok az kalmış ve son iş yerimde de 120 günden fazla kesintisiz çalıştım.
Bilgisi olanların yardımcı olmalarını rica ederim..
İlginize şimdiden teşekkürler...
-
Kritik, eğer bu 120 günlük çalışmanız 568 günlük çalışmanın dışında işe toplam 600 ü geçeceğinden alırsınız, ama işvereninizin bu 120 günlük sigortanızı bildirimde bulunduğundan emin olun önce.. Belkide bildirilmiş ama çeşitli nedenlerden dolayı sigortanın bilgisayarlarında henüz görünmüyorda olabilir.
Bağlı bulunduğun işkur şubesine tel açıp öğrenebilirsin...
-
Son 3 yıl içinde en az 600 gün prim ödenmiş olma şartı, bu 600 günün de son 120 gününün rapor,ücretsiz izin gibi sebepler dışında kesintisiz olma şartı vardır.3 yılda 600 gününüz yoksa yararlanamazsınız.
-
-
peki şöyle bir şey bana hak verirmi,
maaşlarımız net üzerinden yatıyordu. vergi ona göre ayarlanıyordu. bir miktar zam aldık ardından brüt üzerinden yatırılmaya başlandı. yani bu ay veya gelecek ay gelir vergisi dilimi artacagından, net maaşımda düşme olacak.. brüte geçirildiğine dair bir duyuru oldu ama sözlü. herhangi bir yazı imzalatılmadı. bu bana haklı sebep verirmi?
veya işyerinde doldurulan mesai formlarının bir yasal dayanagı varmı? müdürümüzün imzası olan mesai formları haklı sebep verirmi? (mesailerin parası verilmiyor)
-
Fazla çalışma yaptığınızı, buna karşın ücretinini ödenmediğini ıspatlayabiliyorsanız bu size fesih hakkı kazandırı.( Bahsettiğiniz formları işveren ibraz ederse ıspatlayabilirsiniz, ya yapmadı fazla çalışma , o yüzden de öyle bir form yok ki diyerek ibraz etmezse?)
Ücretiniz net ücret olarak hesaplanırken brüt ücret olarak hesaplanmaya başlandı ise ve sizin bu konuda yazılı bir onayınız yoksa, aynı şekilde çalışma şartlarında esaslı değişiklik ve ücretin usulüne uygun hesaplanıp ödenmemesi nedeniyle sözleşmenizi sona erdirme hakkınız doğar.
-
elimde 6 ay oncenin şirket tarafından kaşeli imzalı antetli bir kagıda maaş yazısı var.. orda görünen rakam ile SSK ya yatan rakam tutmuyor. yani asgari ücretten sigortalıyız ama bendeki yazıda (aslında bordro) maaş burdakinin nerdeyse 2 katı görünüyor.. bu durumda ne yapabilirim?
tazminatımı vs alarak işten çıkabilirmiyim? böyle yapabiliyorsam nasıl bir yol izlemeliyim? bir avukat aracılıgıyla noterden istifa vs mi edeyim, yoksa normal istifa edip bu belgelerle mahkemeyemi gitmek gerekiyor?
-
Merhaba;ben 1,5 senedir çalıştığım yerden yazılı uyarı aldım ve uyarının içeriği verimsiz çalışma,düşük performans,ve davranışlarımdan kaynaklanan sebeplerden ötürü,10 gün beni takip edeceklerini devam ettiğim taktirde işten çıkarılacağımı yazan bir belge imzalattılar,beni işten çıkarırlarsa tazminat alabiliyormuyum?Eğer hiçbirşey vermezlerse işsizlik maaşından yararlanabiliyormuyum?Şirket bana işsizlik maaşından yararlanabilmem için gerekli belgeleri verir mi?
teşekkürler.