Vasi Tarafından Kabul Edilen Mirasin Reddi
Herkese merhaba...
Babam, 1997 yılında, ben 16 yaşında iken, vefat etti... Yaşım küçük olduğu için annem vasi tayin edildi ve reşit olan 4 kardeşim, ben ve annem babamdan kalan şirkete ve gayrimenkule ortak oldu... Benim yerime imzalar, vasim olan annem tarafından atıldı...
2008 yılında, babamdan miras kalan ve en küçük hissedarı olduğum şirketin, 2003 yılından itibaren katlanarak büyüyen, yaklaşık 1,5 milyon TL, bir vergi borcu olduğunu öğrendim... Bu borçtan dolayı tarafıma da, diğer tüm aile fertleri ile birlikte yurtdışı çıkış yasağı konulmuş ve ödeme emri tebliğ edilmeye çalışılmış... Şirket, 2003 Kasım terk gözüküyor... İmza yetkisi ve Genel Müdürlük sıfatı abimde idi...
Babamdan kalan bu şirkette benim imza yetkim yoktu... Gayrimenkul de zaten icra yolu ile bir banka tarafından satıldı... Hali ile, benim babamdan kalan mirastan hiç bir şekilde faydalanmam olmamıştır...
Benim sorum; ben 16 yaşında iken kalan mirası red hakkım olmadığı için ve buna istinaden tüm işlemler vasim tarafından yapıldığından; benim de bundan dolayı yüklü bir miktarda borç altına girmiş olmamdan dolayı, aradan çok uzun zaman geçmesine rağmen, reddi miras yaparak, bu borçtan ve şirket ortaklığından kurtulabilir miyim?..
Re: Vasi Tarafından Kabul Edilen Mirasin Reddi
18 yaşınızı doldurduğunuz günden itibaren veya her halde durumu öğrendiğiniz 2003 yılından itibaren 1 yıl içinde bu hakkınızı kullanabilirdiniz belki ama şu an yapabileceğiniz bir şey bulunmuyor.
Re: Vasi Tarafından Kabul Edilen Mirasin Reddi
Sayın Kırcalı,
Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim... Ben bu kadar vergi borcu olduğunu 2008 yılı Temmuz ayında öğrenmiş bulunuyorum... Acaba bunu ispatlı olarak (El konulan pasaporta ait teslim tutanağı) gösterdiğim takdirde yararlanabilir miyim?..