Merhaba özel bir bankada güvenlik görevlisi olarak çalışmakta idim. Geçen nisan ayında yaralanmalı biriş kazası geçirdim ve bunun sonucunda 2 ameliyat oldum.Önce 3 ay daha sonra 4 ay rapor adım.Rapor bitiminde işyeri 98 günlük rapor süresini geçtiğim için iş akdini kıdem tazminatı ödeyerek fesih yapacağını yada istifa dilekçesi ile geçerli neden(sağlık sorunları,maddi sıkıntı)belirterek kıdem ihbar ve yıllık ücretli izin parasını alacağımı belirttiler.Bunun üzerine sağlık sorunlarım ve maddi sıkıntılarım olduğunu bu yüzden 02.04.2009 tarihinde görevime son verilmesi adı altında bir dilekçe sundum.Dilekçem kabul gördü ve 17. maddeden iş akdim işveren tarafından tüm haklarım verilerek(açtığım ve açacak olduğum tüm dava ve alacaklarıma ihtirazi kayıt koyarak) fesih edildi.Kurumuma 2 ay önce fazla mesai alacaklarım için iş mahkemesinde dava açmıştım ve şu an davam devam ediyor.İş kazası ile ilgili maddi ve manevi tazminat davasıda açacağım.Öğrenmek istediğim işyerine vermiş olduğum istifa dilekçemde belirttiğim unsurlar sağlık ve maddi sıkıntılar göze alarak ve 17. madde ile iş akdim feshi gerçekleştirildiğinde işe aide davası açma hakkım varmı? Eğer var işe vermiş olduğum dilekçenin dava sürecinde bana herhangi bir zararı olur mu?
Teşekkürler...