Re: Haklı nedenlerle fesih?
Belirttiğiniz 4 sebep te, ıspatlanabilmesi durumunda çalışan için ihbar süresine uymadan derhal fesih hakkını kullanabilmesine imkan tanıyan sebeptir.
Yazılı olarak( tercihen noter kanalıyla) bahsedilen sebepler nedeniyle sözleşmenin feshedildiğinin işverene bildirilmesi yeterlidir ayrılabilmek için.
Benim sigortam son 4 aydır asgari ücretten yatırılıyor.Maaşın asgari ücretini bankamatikten çekiyorum gerisi için ise makbuz imzalatıyorlar.Makbuzların bir nüshasıda bende. İş akdini fesh edip tazminat isteme hakkım doğarmı?
Makbuzların üzerinde ilgili ay için maaş farkı gibi bir ifade varsa gerçek ücretinizi ıspatlamaya yeterli olacağına inanıyorsanız, kıdem tazminatınıza hak kazanırsınız.
İşverenimiz bu konularda çok zeki her türlü dalavere var. Diğer kullanıcınında belirttiği gibi zarfla aldığım ödemede sedece isim ve tutar var. Ayrıca hukukun üstünde gördükleri para denen varlığa fazla güveniyorlar. Bir gün bu şekilde çalışan tüm firmaların hukun önünde foyalarının ortaya çıkmasını ve hesap vermelerini umut ediyorum.
Yanıtladığınız için çok teşekkür ederim.
Z. Özge D.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Makbuzların üzerinde ilgili ay için maaş farkı gibi bir ifade varsa gerçek ücretinizi ıspatlamaya yeterli olacağına inanıyorsanız, kıdem tazminatınıza hak kazanırsınız.
Yazmıyor lakin diğer çalışanlar doğruluğu konusunda lehte şahitlik edebilir.Bu olayda 6 gün içinde itiraz şartı varmı?
Eğer sigortanız daha önceden gerçek maaşınız üzerinden yatırılıyorduysa yine ispatlarsınız!. Yine aynı şekilde maaşınızın tümü önceden bankaya tam olarak yatırıyorduysalar yine ispatlarsınız..Keza bir işçinin mevcut durumu, aynı işyerinde işçinin rızası olmadan kötüleştirilemez bu işçiye sözleşmeyi fesh etme hakkı verir..
Merhaba sayın yekililer .
Haklı nedenlerim ile işime fesh etmek istiyorum, buna gerekçe olarak Maaşlarımızın geç ödenemsi ve sürekli geciktirilmesi aynı zamanda aldığımız ücretin sadece asgari tutarı sigortaya işlenmesi. Aldığım maaşın şirket tarafından elimde belgelerim var ancak bunlar imzasız belgeler, sadece bilgilendirme amaçlı, belki bunlar yeterli olur, bunun dışında kredi çekmek için şirket yetkilileri tarafından imzanlanmış bir maaş belgesi mevcut ama aldığım maaştanda yüksek rakamla belirtilmiş. Mevcudumuz 50 kişinin altında olduğundan , yeni yasalara göre 2009 yılında bizim şirkette artık maaşları kartlara yatırıyor , gecikmelide olsa biz asgari tutarı kartlardan alıyoruz ancak kalan paramızı hala ocak ayından beri almış değiliz. Şirkette önemli bir pozisyonum var, buna rağmen ben kafama göre kızıp işe 4 gün gitmedim , bu süre içinde bir avukata danıştım, şirketin beni izinsiz gelmediğimde çalışmamı fesh etme hakkı doğmuş olduğunu öğrendim. Şirkete uğradığımda böyle bir söz konusu oldu ancak hafta sonu bursa dışında bir montaja gitmem için çağrıldım. Şimdi kabul etmeseydim işten çıkarmayı hemen uygulayacaklardı ancak devam edice bunu yapmadılar. Bu kayıp günler için izin formu doldurmam yeterli olurmu ? Bursa dışındaki montaj sonunda eğer bunu hala koz olarak kullanamazlar ise işten bu gerekçeler nedeniyle fesh edeceğim, bir hata yapıp 13 yıllık emeğimin yanmasını istemiyorum. Normalde ben hergün işe 15 veya 20 dk geç gelirim ama bu hiç bir zaman sorun olmamıştır. Şimdi böyle bir durumda bunlarıda bir gerekçe olarak gösterebilirlermi ?
Yukarıda da belirtildiği üzere, gerçek maaşınızı ıspatlayabileceğinize inanıyorsanız, bu sebeple sözleşmenizi feshedip kıdem tazminatı talep hakkınız var, ödenmezse iş mahkemesinde dava açmanız gerekir.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Yukarıda da belirtildiği üzere, gerçek maaşınızı ıspatlayabileceğinize inanıyorsanız, bu sebeple sözleşmenizi feshedip kıdem tazminatı talep hakkınız var, ödenmezse iş mahkemesinde dava açmanız gerekir.
6 gün içinde fesh etmem gerekiyor diye bir kısıtlama varmı? SSK Primleri son 4 aydır asgari ücretten yatırılıyor.Geç kalmış sayılmam değilmi?