Bahçe Katının bahçeyi kullandırmama hakkı var mıdır?
Merhaba, Evim bahçe katında yol altı seviyesinde bahçeye daireden giriş verilmemiş durumda. Sıkıntım ise bina sakinleri bahçeye girdikler zaman benim dairem bahçenin içerisinde olduğunda ciddi anlamda rahatsızlık duyuyoruz. Hapşursanız bahçedeki oturan bunu rahatıkla duyabilir. Bahçenin bahçe katında oturanı haricinde kullanımını istemiyorum. Çevremde bir çok örneği var merdiven altından bile tuğla ile örülmüş ve kimse kimsenin bahçesine karışmıyor.Bu konuda tavsiyleriniz ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla
Re: Bahçe Katının bahçeyi kullandırmama hakkı var mıdır?
Bahçe, bahçe katında oturanın değil, tüm bina hissedarlarının kullanım hakkına sahip olduğu ortak kullanım alanıdır.Kişisel istek ve kararınızla bahçe kullanımını engelleyebilme şansınız yok.
Alıntı:
cevahirefendioglu rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba, Evim bahçe katında yol altı seviyesinde bahçeye daireden giriş verilmemiş durumda. Sıkıntım ise bina sakinleri bahçeye girdikler zaman benim dairem bahçenin içerisinde olduğunda ciddi anlamda rahatsızlık duyuyoruz. Hapşursanız bahçedeki oturan bunu rahatıkla duyabilir. Bahçenin bahçe katında oturanı haricinde kullanımını istemiyorum. Çevremde bir çok örneği var merdiven altından bile tuğla ile örülmüş ve kimse kimsenin bahçesine karışmıyor.Bu konuda tavsiyleriniz ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla
Anlattığınız bahçe katı ve bahçe olayında bahçe tüm binanın ortak kullanım mahallidir. Dolayısıyla siz de dahil olmak üzere tüm binadakiler rahatlıkla bahçeyi kullanabilir. Tabii rahatsız olmakta haklısınız ama bunu önleme gibi bir keyfiyetiniz maalesef bulunmamaktadır. Komşuluk ilişkileri bakımından bahçeyi kullanan diğer sakinlerin de sizi fazla rahatsız etmemesinde yarar var. Ama bu rahatsızlıkta bir kasıt yoksa biribirinize karşı anlayışlı olmalısınız. İyi günler.
Merhaba,
Evet bahçe ortak yerdir ve tüm kat maliklerinin kullanma hakkı vardır bu manada yapacak birşey yoktur, ancak Medeni Kanunumuza göre herkes haklarını kullanırken ve borçların ifa ederken, başkalarını rahatsız etmemek ve dürüstlük ve iyiniyet kurallarını uygulamakla yükümlüdür. Aksi taktirde kendinden beklenen özeni göstermeyen kanunun himayesini talep edemez. Eğer sizin sıkıntınızı gidrecek basit bir tedbir varsa genel hukuk kuralları çerçevesinde bunun uygulanmasını mahkeme yoluyla talep edebilirsiniz, mesela masrafına sadece sizin katılacağınız basit bir duvar vs. gibi. Diğer bir yol kat maliklerine müracat ederek bu konuda onların yardımını istemek.
Saygılar.