Re: Boşanma Davası Hakkında
3-) TEDBİR NAFAKASINI anneniz talep etsin. Hatta bir rakamda belirtebilirsiniz. Mesela 200-300-500-1000-5000 bilemiyorum babanızın ekonomik durumunu. Hakkaniyetli bir rakam talep etsin anneniz. Hakim babanız için ekonomik bir araştırma yaptıracak. Ve hazirandaki bu ilk duruşmada tedbir nakafası talebinizi babanızın ekonomik araştırma sonucuna göre tayin edecektir.
Babanızın maaşından kesilme yaptırmayacaksınız.
Bunu şu aşamada yaptıramazsınız.
Bir an evvel bu tedbir nafakasını anneniz talep etmeli, çünkü talep tarihi çok önemli. Hakim haziranda bu kararı vermiş olsa bile nafaka talep tarihinden itibaren bu tedbir nafakası geçerli olacak. Yani bugün mahkemeye tedbir nafakası için talepte bulundunuz,haziran ayında da hakim tedbir nafakasını tayin ettiğinde bugünden itibaren biriken tedbir nafakasını ödemekle yükümlü olacak babanız.
Aslında en kısa zamanda bir avukatla görüşmeniz çok faydalı olur. Size buradan çok yardımcı olamayız.Zaman şu anda çok kıymetli.
Maddi ve manevi tazminatı taleplerini hazirandaki duruşmadan önce talep edilmeli. Tabi bu talep istiyorum demekle olmuyor. Avukatınıza yaşananları anlatıcaksınız. Babanızın aldatma olaylarını, şahitlerin olduğunu, kim ya da kimlerle aldattığı konusunda isimler varsa onları herşeyi avukatınıza anlatacaksınız. Avukatınız da anlattıklarınızı da gözönüne alarak gerekeni yapacak ve gerekli tedbirleri ve tazminat taleplerini,annenizin maduriyetini mahkemeye sunacaktır.
Bir an önce avukat tutmalısınız.
Zaten davada sadakatsizlik durumu sözkonusu olduğu için ve şahitler delillerde olduğu için her avukat böyle bir davada zaten gerekeni yapar.
Bir an evvel lütfen avukat tutun ve annenizin hakkı olan taleplerini avukat aracılığı ile talep edin.Tek başınıza bu davayı yürütemezsiniz.
Re: Boşanma Davası Hakkında
çok teşekkürler deniz Hanım ;
en kısa zamanda bir avukat tutucam
bende İstanbul Ticaret Odasındayım lütfen yardım edebileceğim bir konu olursa bana ilker.senay@ito.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz