-
Bakaya kalmak
iyi gunler
ben unv. bitirip 1-2-3 aralık 2008 tarihleri arasında sınava girdim ve 10 aralık gunu sınav sonucları acıklandı 11 aralık gunu otogara bilet almak için gittiğimde en erken bileti 14 aralık saat 21 de bulabildim dolayısıyla asker 1 gun gec katıldım.
belli bir süre sonra askerlik subem benden savunma istedi verdim
savunmam(1-2-3 aralık 2008 tarihleri arasında sınava girdim ve 10 aralık gunu sınav sonucları acıklandı 11 aralık gunu otogara bilet almak için gittiğimde bayram dolayısı ile otobus firmalarındaki yogunluktan dolayı ve askere sevklerden dolayı en erken bileti 14 aralık saat 21 de bulabildim dolayısıyla asker 1 gun gec katıldım.)
daha sonra burdur cumhuriyet bassavcısı tekrardan benim savunmamı aldı ve 1 gun için bana
fiilin gerektirdiği para cezasının aşagıda haddi olarak ödenecek miktar :600 tl diye yazı elime verdiler
10 gun içinde odersem dava acılmayacak eger odemez isem hakkımda kamu davası acılacakmıs mahkemeye cıkacam ve hakkımda dava sonucunda berat alabilirmisimde alamazmısımda alamaz isem 600 tl cezayı odeyecekmisim
sizce bu dava 600 tl cok degilmi birde 1 gun gec kaldım diye 1 gun gec teskere alacam . birde davadan berat edebilirmiyim
-
Cevap: Bakaya kalmak
Aynı sorun bende de mevcut tertip.bende iki gün geç katıldım birliğime bilet bulamadığım için.şimdi de bakaya ya kaldım diye dava açılmış.oysa ki o dönem genelkurmay,sonuçların geç açıklanması,bayram sebebiyle iki günlük gecikmelerin sorun olmadığını belirtmişti.ve askerliğimide bu sebeple iki gün geç bitirdim.eylül 2009 da davam var ve gidip cezam kaç liraysa ödücem.ha haram olsun devletime bu para ve yazıklar olsun yaptığım askerliğe..keşke elimde olsada uganda vatandaşı falan olabilsem.ve bu düşüncelerim para falan ödeyeceğim için değil.ama bu kadar anlamsız dava açılıyor olması hukuk sistemimizin yerin dibinde oluşunun göstergesi.avukatlar üç kuruş kazanabilmek için direk onlara danışmamızı beklerken ben hiç uğraşmam öle birşeyle ve o üç kuruşu devletin kasasına koyarım.gerçi ordan da nereye gideceği şüpheli.