Miraseten elde edilen taşınmazların önceden edinilmiş haklarının tahsili
Merhabalar ;
Bir akrabamızdan tüm sülalemize miraseten gayri menkuller intikal etti.Miras taksim sözleşmesi ile noterde paylaşım yapıldı.Bana düşen taşınmazda; kiracının 5 adet kirasını miras bırakanımıza hastalığı süresince kira ödemediği için icra yolu ile tahsil etmek istedim.zaten tahsil ettiğim takdirde bütün mirasçılara hisselere oranında dağıtacaktım.veya tahsil etmeyip sadece tahliye edecektim kiracıyı.ödeme emrine mirasçıya düzgün olarak kira ödedim borcum yoktur diye itiraz etti. icra hukuk mahkemesinde açılan itirazın kaldırılması ve tahliye davasında ise bu 5 adet kirayı yalnız benim değil tüm mirasçıların hak ettiğini ve tüm mirasçıların davacı olması gerektiğini söyledi . hakim tapu kaydı istedi ve davayı erteledi. ben diğer 4 mirasçıdan bağımsız olarak böyle bir icra yapabilirmiyim ? bu herhangi bir kanuna dayanırmı ? yoksa bütün mirasçıların mı davacı olması lazım ? ya da bu konu hakimin vicdani kararına mı kalmıştır yani hakim bu mirasçı tahsilatı yapar diğer mirasçılara dağıtmazsa suç işlemiş olur mu diye yorum yapar ? İyi günler dilerim.
Re: Miraseten elde edilen taşınmazların önceden edinilmiş haklarının tahsili
hiçbir bilgisi veya düşüncesi olan yokmu acaba ?