-
Fatura ödeme merkezi
Gecen mart ayında 193.90 tl lik elektrik faturamı yetkili fatura ödeme merkezlerinden birine yatırdım. Fakat bu ay gelen Nisan ayı faturamda geçen ayki borcumun ödenmediği yazıyordu, elektrik şirketi sitesine girdiğimdede mart ayı borcunun ödenmedğini gördüm. Fatura merkezine gittiğimde mart ayı faturasının fotokopisini aldı ve elektrik dağıtım şirketinin sistemine giremediğini ama ilgileneceğini söyledi. 2 gün gecmesine rağmen ilgilenmediğini borcun hala faiziyle beraber durduğunu takip ettim. 2. defa gittiğimde bana bankaya mail attığını söyledi ve hafta başı tekrar ilgileneceğini pazartesi günü sistemden takip etmemi söyledi. Ben pazartesi gününü bekliyorum ama kafamda da oyalanıyor olabilir miyim düşüncesi var. Bu arada elimde fatura merkezinden yatırdığım paraya karsılık faturam var. Eğer fatura merkezine yaptığım itirazlardan sonuç alamazsam izlemem gereken hukuki yollar nelerdir? Eğer dava açarsam bu borcu kapattırabilir miyim? İlginize şimdiden tesekkürler...
-
Re: Fatura ödeme merkezi
Eğer alacaklı olan elektrik idaresi faturayı ödediğiniz aracı kurumu fatura tahsili için yetkili olarak ilan etmişse sizin hiç bir sorumluluğunuz olamaz.
-
Elektrik faturasının arkasında ödeme merkezlerine ödeme yapmayınız doğacak sorunlardan şirketin sorumlu olamayacağı uyarısı var .Tabi bunu sonradan okudum.Zaten borcu ödemeyi düşünmüyorum. Elimde ödendiğine ispat çıktı var.Fatura ödeme merkezide topu bankaya atıyo.Ben sadece eğer bunu ödemezse bankadan kaynaklı sorun olduğunu soyler beni oyalamaya devam ederse nasıl bir hukuki yol izleyebilirim onu öğrenmek istiyorum.Hangi mahkemeye dava açmam gerekir?Bu tip davalarda avukta tutmak şartmıdır?Elimdeki çıktının delil niteliğinedir?Cevabınız için teşekkürler
-
Avukat tutmak hiç bir davada şart değildir ancak tavsiye olunur. Elektrik idaresinin aracı kuruma onay vermediği anlaşılıyor. Bu durumda elektrik idaresine faturayı tekrar ödeyip aracı kuruma ödediğiniz tutarı geri almak için sulh hukuk mahkemesinde dava açmanız gerekmektedir.
-