Re: Ananemden Kalan Miras
konu hakkında acil bilgiye ihtiyacım var yardım lütfen ..!
Siz ve kardeşleriniz anneannenize anneniz üzerinden mirasçısınız ve yasal mirasçılar imza vermedikçe her hangi bir malın satışı mümkün değildir, kiralarıda geriye dönük olarak yasal faiziyle alabilirsiniz, avukattan yardım almanızı tavsiye ederim.
Teşekkür ederim fakat
ananemin üzerine ne var ne yok bilmiyorum bana hiç bir bilgi vermiyorlar
tahminimce çeşitli illerde ve ilçelerde kirada mülkleri var bunu nasıl
öğrenebilirim ? Tek tek tapu dairesimi dolaşmam lazım bir yolu olmalı lütfen
bilen yada daha önce böyle durum yaşamış olan arkadaşlar yardım lütfen
Re: Anneannemden Kalan Miras
Veraset ilamıyla gayrimenkullerin olabileceği tapu dairelerine tek tek başvurmanız gerekmekte. Tek tuşla öğrenebileceğiniz bir sistem yok.
bu çok kötü bir olay böyle bir sistem bulunmamasından dolayı ne kadar çok mağdur kişi vardır.
Bu konuda ben de size katılıyorum. Bu duruma benzer bir olayı ben de yaşıyorum. Sizin bir de farklı illerde. Tapu dairelerinin hangi birine başvurcaksınız hangi illerde olduğunu bile bilmiyorsunuzdur. Evlerin bulunduğu illerin tapu müdürlüğüne veraset ilanıyla gidip anneannenize ait yerleri öğrenmek istediğinize dair dilekçe yazarsanız bulabilirsiniz. Tapu da problem çıkarabilirler bu konuda ısrarcı olmanızı tavsiye ederim. Bir de bunun kolay bir yolunu bilen varsa yardım istiyorum...
tşk ederim bende aynı senin gibi bir kolay yol arıyorum . öbür türlü benim işim çok çok zor.
anlaşıldı yakında türkiye turuna çıkacağım..tapu dairesi seyahatleri