1958 dogumluyum. 1976 yılında ssk başlangıcım var. ama sadece 70 gün prim ödenmiş.yurtdışındada 90günlük primim oldugunu tahmin ediyorum.Yani toplarsanız 160 günlük ssk prim gün sayım var.Herhangi şekilde emekli olma şansım varmı.teşekkürler
Printable View
1958 dogumluyum. 1976 yılında ssk başlangıcım var. ama sadece 70 gün prim ödenmiş.yurtdışındada 90günlük primim oldugunu tahmin ediyorum.Yani toplarsanız 160 günlük ssk prim gün sayım var.Herhangi şekilde emekli olma şansım varmı.teşekkürler
yanlış anlattım galiba.demek istediğim şu 1958 dogumlu,1976 sigorta başlangıçlı 70gün prim ödenmiş olmasına ragmen toplu para yatırsam veya herhangibir başka şekilde emekli olma şansım hiç yokmudur. ve yahut benim bu şartlarda en ufak bir kazancım olma imkanımdamı yoktur.cevabınız için teşekkür ederim
İsteğe bağlı sigortalı olursunuz.Bu ödemeleriniz Bağkura sayılır.5330 gün prim ödersiniz (15 yıldan üç ay eksik),o zamana kadar da yaş engeliniz kalmaz,yaşarsanız emekli olursunuz.Yok belki yaşarım,belki yaşamam diyorsanız, sigortalılığınız 5 yıl sürdürür ve 900 gün prim ödemesini tamamlarsanız,kalanlarınıza dul/yetim aylığı bağlanır.(Şartları uyuyorsa)
İyi günler...
Hiçbir şekilde toplu para ödeyerek geriye doğru borçlanma ihtimaliniz yok aradaki boşlukları dolduramazsınız. Ancak 90 günlük yurtdışı ve askerlik yaptığınız süre kadar borçlanabilirsiniz. Yani zaman çok değerli para ile geçen zamanları alamazsınız.
Oysaki 1976 da ssk ya başlamış olmak büyük fırsat eğer zamanında bu işi önemsemiş olsaydınız şu anda 4 5 senelik emekliydiniz. Çünkü o tarihlerde emeklilik şartları günümüze göre daha elverişli idi.
Benim 4165 günüm ve %68 özürlü olmama rağmen daha emekli olamıyorum yeni kanunla bağkurdan emekli olma hakkı verildi ona uğraşıyorum yinede emin değilim olabileceğimden.