Eski eşim rahatsız ediyor hukuki olarak ne yapabilirim?
dün itibariyle boşandım. henüz kararı alamadık duruşma tutanağı var. şahıs evimin kapısına gelip tel ile arıyor kapıyı aç görüşeceğim diye. açmam ne konuşacaksın dedim. allahtan babam evde idi. babam çıktı konuştu ne istiyosun hala diye. ben eve birini mi alıyormuşum kafasınca kuruyor ruh sağlığı yerinde değil sanırım.
hukuki olarak yapabileceğim bir şey var mı?polis mi çağırmalıyım? kararı alamadık ama dün duruşma oldu yani boşandık resmen...
Re: Eski eşim rahatsız ediyor hukuki olarak ne yapabilirim?
Telefon ile rahatsız ediliyorsanız savcılığa gidip şikayetçi olabilirsiniz. Sanırım avukatınız vardır. Bu konuda avukatınızdan yardım alın. Avukatınıza durumu anlatın. Gerekeni yapar.
Alıntı:
violet3534 rumuzlu üyeden alıntı
dün itibariyle boşandım. henüz kararı alamadık duruşma tutanağı var. şahıs evimin kapısına gelip tel ile arıyor kapıyı aç görüşeceğim diye. açmam ne konuşacaksın dedim. allahtan babam evde idi. babam çıktı konuştu ne istiyosun hala diye. ben eve birini mi alıyormuşum kafasınca kuruyor ruh sağlığı yerinde değil sanırım.
hukuki olarak yapabileceğim bir şey var mı?polis mi çağırmalıyım? kararı alamadık ama dün duruşma oldu yani boşandık resmen...
Resmen boşanmanız için kararın size tebliğ edilmesi gerekiyor. henüz resmen boş değilsiniz. Rahatsız edilmenizle ilgili olarakta Ailenin Korunmasına dair kanun gereği tedbir isteyebilrsiniz. Avukatınız bu konuda gerekeni yapacaktır.
Tabii ki kapınıza kadar gelinmesi halinde Polis çağırabilirsiniz. rahatsız edildiğinize dair tutanak tutturup savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz.
Geçmiş olsun..
avukatım yok.anlaşmalı olduğundan avukat tutmamıştık. ev şahısla oturduğum müşterek ev değil. ağustos 2008de beni evden kovması ile ayrı eve taşınmak zorunda kalmıştım. benim yalnız oturduğum evin kapısına dayandı yani.
Yanlız oturduğunuz evinizin kapısına eşiniz dayanıyorsa ve sizde korkuyorsanız niye 155'i aramıyorsunuz?
Alıntı:
violet3534 rumuzlu üyeden alıntı
avukatım yok.anlaşmalı olduğundan avukat tutmamıştık. ev şahısla oturduğum müşterek ev değil. ağustos 2008de beni evden kovması ile ayrı eve taşınmak zorunda kalmıştım. benim yalnız oturduğum evin kapısına dayandı yani.
-En doğrusu Ailenin Korunmasına Dair Kanun gereği tedbir aldırmanız. Aksi halde daha çok başınız ağrır.
-Yada kısa yoldan her gelip sizi rahatsız ettiğinde, telefon edip görüşmeye geldim dediğinde biraz oyalayın (üzerimi giyineyim, dur bekle sen geleyimde konuşalım gibi) bu arada polisi çağırın. Tutanak tutturup savcılığa bildirin.
-Ya da adresinizi değiştirin..
Geçmiş olsun..