Kısmi süreli (Part Time) çalışan tazminatı
01/07/2007 tarihinde x firmasında part time olarak çalışmaya başladım. Aslında part time demeye bin şahit gerek. Elemana ihtiyaç olduğu zaman işe çağırıp 15 gün içinde 7 gün çalışmamıza müsade ediliyordu. Yani 1 ayda 14 gün çalışabiliyorduk o da çağırılırsak. Şu tarihe kadar 74 gün sigortam yatırılmış yani yaklaşık bir buçuk senede 74 gün çalışmışım. Şimdi ise benden istifamı vermemi istiyorlar. Bu konuda kısa bir araştırma yaptım ama doğruluğundan emin değilim ve istifa etmekte istemiyorum. Acaba tazminat alabilirmiyim. Yardımcı olursanız çok müteşekkir olurum.
"Yargıtay, kısmî süreli olarak çalışan bir işçinin, kıdem tazminatı hesabına esas hizmet süresinin belirlenmesinde, iş sözleşmesinin başlangıcı ile sona ermesi arasında çalışılan veya çalışılmayan günler ayrımı yapmaksızın tüm sürenin göz önüne alınması gerektiği yönünde karar vermiştir. Tam gün ya da tam hafta çalışılıp çalışmamaya göre bir ayrım yapılmaksızın Kanunda “…işçinin işe başladığı tarihten itibaren iş sözleşmesinin devamı süresince her geçen tam yıl için işçiye 30 günlük ücreti tutarında kıdem tazminatı ödenir” hükmüne yer verilmiştir."