Boşanma davasında uzman yardımı
Hakim 2. duruşmada benim isteğimle mahkeme uzmanları olan psikolog ve sosyal çalışmacı ile görüşme yapmamızı istedi.Onların rapor hazırlamasından sonraya duruşma tarihi verdi.
1. Düzenlenecek rapor hakimi bağlayıcımıdır? Yani uzmanların vardığı kanı menfii ise hakim sorgusuz sualsiz boşanmaya hükmedebilir mi?
2. Bu görüşmenin yaptırılmasındaki amaç bizim sorunlarımızın aşılmasında rehberlik yapmak mı? Eğer böyle ise tek bir görüşme ne kadar yeterli olabilir? Yoksa amaç sadece şeklen prosedürü uygulamak mı?
3. Uzmanlar eğer düzelme umudu görürlerse hakimin yaklaşımı nasıl olur? Yani belli bir süre(uzunca) vererek tekrar denememizimi ister yada davayı direk red mi eder ?
Yardım ve tecrübelerinizi paylaşacağınız için şimdiden teşekkürler.
Re: Boşanma davasında uzman yardımı
Alıntı:
aliayan rumuzlu üyeden alıntı
Hakim 2. duruşmada benim isteğimle mahkeme uzmanları olan psikolog ve sosyal çalışmacı ile görüşme yapmamızı istedi.Onların rapor hazırlamasından sonraya duruşma tarihi verdi.
1. Düzenlenecek rapor hakimi bağlayıcımıdır? Yani uzmanların vardığı kanı menfii ise hakim sorgusuz sualsiz boşanmaya hükmedebilir mi?
2. Bu görüşmenin yaptırılmasındaki amaç bizim sorunlarımızın aşılmasında rehberlik yapmak mı? Eğer böyle ise tek bir görüşme ne kadar yeterli olabilir? Yoksa amaç sadece şeklen prosedürü uygulamak mı?
3. Uzmanlar eğer düzelme umudu görürlerse hakimin yaklaşımı nasıl olur? Yani belli bir süre(uzunca) vererek tekrar denememizimi ister yada davayı direk red mi eder ?
Geçmiş olsun..
1- Düzenlenecek rapor bağlayıcı değildir. Sadece sosyal hizmet uzmanının çocukalr / eşler hakkındaki psikolojik gözleminin hakimin anlayacağı dilde sunulmasıdır. Son karar hakimindir.
2- Rehperlik yapmaktan öte sizi boşanma davası açmaya getiren süreçi görmek ve geri dönüş ihtimalinin olup olmadığını ve son durum itibari ile birbirinize karşı ne hissettiğinizi anlamaktır. Tek görüşme yeterli olabilir.
3-Hakim davanızı reddedebileceği gibi, boşanmanıza hükmedebilirde, gidin bir daha deneyinde diyebilir.
Geçmiş olsun..
Alıntı:
merhabalar;aynı taleplerde bizde bulunuştuk karşılıklı boşanma isteniyordu ama arada söz konusu olan yüklü maddi manevi tazminat vardı.sosyolog ve psikologun kararı ikimizinde bir arada olamayacağı bu evliliğin yürümeyeceği yolundaydı.ama hakim boşanmamızı reddetti ve temyize gittik.umarım sizde böyle olmaz.
Yardımlarınız için teşekkürler...
dardayım sana kısa msj gondermek ıstedım fakat yenı uye oldugum ıcın bu mumkun degıL.Arkadas Listesine ekLedım senı umarım senınLe gorusebıLırım.Cunku senın basından gecen durum benımkının aynısı.Bu yuzden senden tecrube kazanmak ve yardım aLmak ıstıyorum.Suan mahkeme gunu beLLı ama Dava sebebi şiddetli geçimsizlik olarak acdım.Bunu yaparken eşime soyleyerek yapdım.Sen ac dedım yoksa ben acarsam kötü olur dedim.Maksatım onun benı aLdattıgını akrabaLarı ve ailesinin arkadasları bılmesın.Ama akrabaLarı bunu ogrendıLer ve 1 aydır kafamın etini yediler ve haLada dewam edecege benzıyor.Psikolojımde bozuLmak uzere.Bu yuzden ŞiddetLi gecimsizlik degıLde aldatmaya cevırmek ıstesem nasıL oLur.Bu yuzden senınLe bıre bır gorusme fırsatı sagLarsan ınan cok sevınecem.AnLatmam gerekenLer buraya yazıLarak izah edılecek kadar kısa degıL.Ben sana MSN bıraksammı yada senınLe nasıL gorusebıLırız.Tecrubene cok ıhtıyacım var.Sımdıden Tesekkur ederım..
Alıntı:
Tugi5354 rumuzlu üyeden alıntı
dardayım sana kısa msj gondermek ıstedım fakat yenı uye oldugum ıcın bu mumkun degıL.Arkadas Listesine ekLedım senı umarım senınLe gorusebıLırım.Cunku senın basından gecen durum benımkının aynısı.Bu yuzden senden tecrube kazanmak ve yardım aLmak ıstıyorum.Suan mahkeme gunu beLLı ama Dava sebebi şiddetli geçimsizlik olarak acdım.Bunu yaparken eşime soyleyerek yapdım.Sen ac dedım yoksa ben acarsam kötü olur dedim.Maksatım onun benı aLdattıgını akrabaLarı ve ailesinin arkadasları bılmesın.Ama akrabaLarı bunu ogrendıLer ve 1 aydır kafamın etini yediler ve haLada dewam edecege benzıyor.Psikolojımde bozuLmak uzere.Bu yuzden ŞiddetLi gecimsizlik degıLde aldatmaya cevırmek ıstesem nasıL oLur.Bu yuzden senınLe bıre bır gorusme fırsatı sagLarsan ınan cok sevınecem.AnLatmam gerekenLer buraya yazıLarak izah edılecek kadar kısa degıL.Ben sana MSN bıraksammı yada senınLe nasıL gorusebıLırız.Tecrubene cok ıhtıyacım var.Sımdıden Tesekkur ederım..
Ben yazdıklarınızı Sn. Dardayım'a kısa mesaj ile ilettim.Sabır ve kolaylıklar dilerim.
Aliyan sana cok tesekkur ederım.Mınnetarım 1 ay olacak bu olayın basımdan gecelı.Gercekden Psikolojım allak bullak.
Cevap: Boşanma davasında uzman yardımı
Alıntı:
''Benim isteğimle hakim görüşme yapmamızı istedi'' demişsiniz,eşiniz istememişmiydi? eşiniz istemediyse tek taraflı olarak hakimi nasıl ikna ettiğinizi öğrenebilirmiyim? çünkü benim davamda ben de uzman yardımı istedim fakat eşim istemediği için hakim de reddetti.