Neden Bu Sessizlik Neden!
Saygıdeğer avukatlarımız;
Karşılıksız çeklerde uygulanan kanun veya kanunsuzlukları bizlerden çok daha iyi gördüğünüzü biliyorum.Bizler seri cinayetler işlemedik,70 yaşımızda bir kız çocuğuna tacizde bulunmadık,devleti milyonlarca dolar zarara uğratmadık,esrar eroin sattıp gençlerimizi zehirlemedik,vatanımızı satmadık.....Kişisel olarak sizler gibi, hayatımda ailem ve benim çok fazla özverilerim sonucu okuyarak bir mühendis oldum.Askerliğim boyunca güneydoğuda ve en uç bölgelerde görev yaptım,vergilerimi son kuruşuna kadar ödedim.Şimdi ise demir parmaklıkların arkasına düşmeme ramak kaldı.Eğer bu cezanın hala sizler için bir yaptırım ve para kazanma yolu olduğunu düşünüyorsanız ve bunun karşılığı bir insanın özgürlüğünü elinden almaksa,şerefini,onurunu yok etmekse, hukuk adamları olarak vicdanınıza bırakıyorum.En ufak bir haksızlıkta yeri göğü inleten barolar nerede?Lütfen bir 10 dakikanızı ayırıp nette çek mağdurlarını inceleyin,sayılarına bakın.Bu insanların kanunlara olan güveni tükenmektedir.Dünyanın en ücra köşelerinde bile böyle bir uygulama olmazken,ülkemizde olmasının sebebini herşeyden önce bir vatansever olarak yorumlayın.Unutmayın ki halkın kanunlara olan güveninin azalmasında,en büyük zararı sizler göreceksiniz!
Re: Neden Bu Sessizlik Neden!
Sayın mehmetnav, sıkıntılı olduğunuz bu konuda bir avukatın bürosuna gidip,sizi etkileyen bu sorununuzdan bağımsız olarak,yanlışın düzeltilmesi adına hukuki işlme başlatmayı denediniz mi hiç?
Re: Neden Bu Sessizlik Neden!
Evet Erdoğan Bey.Kişisel olarakta ve çok büyük bir grup olarakta şu anda başvurmadığımız nerdeyse yer kalmadı.Avukatımında şahsi kanaati şu anda ki uygulama tamamıyla kanunsuz çünkü ortada kanun yok.Dün asliye ceza da olan davamda hakim daha savunma hakkımı kullanmadan kararını verdi ilk duruşmada.Bugün ise başka bir çekten hakim beklenmesi gerek diye 3. duruşmaya erteledi.Bilgiğiniz üzere Sakarya ve Şişli de beraat kararları gelirken,başka illerde intiharlar bile oluyor.Aihm ne bile yazılı başvurum bulunmaktadır