Ödeme emrinde geçerlilik tarihi
Öncelikle merhabalar ben Düzceden Tarık Şahin.Düzce Belediyesi İcra servisinde 6183 Amme Alacakları Kanunu ışığında Belediyenin alacaklarını tahsil etmekle mükellefim.
Ben Tebliğ Yasasıyla ilgili bir sorumu yöneltmek istiyorum 29.09.2008 tarihinde dökülmüş bir Ödeme emrini bugün itibariyle İcra Ceza Dosyasına koyabilirmiyiz.Veya şöyle sorayım Ödeme Emirlerinde geçerlilik süresi ne kadardır.Teşekkürler
Re: Ödeme emrinde geçerlilik tarihi
Tebliğ tarihinden itibaren 3 ay geçtiğinde mal beyanında bulunmamadan dolayı dava zamanaşımına uğrayacaktır. Bunun dışında icra işlemlerini devam ettirebilirsiniz.
Teşekkürler Ali bey..Çok makbule geçti,iyi çalışmalar dilerim
Alıntı:
Av.Ali Sinkay rumuzlu üyeden alıntı
Tebliğ tarihinden itibaren 3 ay geçtiğinde mal beyanında bulunmamadan dolayı dava zamanaşımına uğrayacaktır. Bunun dışında icra işlemlerini devam ettirebilirsiniz.
Yalnız yanlış anlaşılma var sonradan farkettim bunu veya ben size anlatamadım anlatmak istediğimi.Elimizde şu anda İcra Ceza Mahkemesine sunulmak üzere İcra Ceza dosyaları vardır.2008 yılı eylül ayı içerisinde tebliğlerini yapmıştık,benim öğrenmek istediğim bu tarihte yapılan tebligatlar bugün itibariyle İcra Ceza mahkemesine sunduğumuzda acaba geçerli olur mu?Aksi bir durumda yeniden ödeme emri döküp,tebliğ mi etmemiz gerekiyor.