Açık senetler ile ilgili bir çok soru ve cevap okudum ama sorunuma yanıt bulamadım
başımdan geçen olayı tüm ayrıntıları ile anlatmak istiyorum;ki siz hukuki.net yöneticileri tarafından inşallah olumlu bir yanıt alırım.
2003 yılında evlendim,maddi olarak sıkıntı içinde olduğum o günlerde kız kardeşimin patronundan yardım istedim bana bir milyar ikiyüzmilyon verdi ve
-bu para için bankadaki fonlarımı bozdum ödüyeceğin zaman ne kadar tutarsa onu ödersin dedi.tamam dedim düğün oldu bitti ülke krize girdi tabiki biz vatandaşlarda.kredi kartlarından icralık oldum.ve o bir milyar ikiyüzmilyonu ödeyemedim.2004 yılında kız kardeşim orada çalışırken beni çağırdı ve bana üzeri taksitli satışların yazıldığı senet defterine imza attırdı.ne bir meblağ nede ödeme tarihi yazıyordu sadece adım ve imzam vardı 2006 yılında benden 5000 ytl istedi senete karşılık.ben 4 kere 500 ytl ödedim daha fazla ödeyemeceğimi söyledim.ama o ödediğim paraya karşılık hiç bir makbuz almadım.şimdi benden 25000 ytl istiyor.ne yapmalıyım.
Re: açık senetler ile ilgili bir çok soru ve cevap okudum ama sorunuma yanıt bulamadım
Açığa imza atan sonuçlarına katlanır...
Not: Hukuki.net yöneticisi değilim!
Re: açık senetler ile ilgili bir çok soru ve cevap okudum ama sorunuma yanıt bulamadım
yani ne istese ödemek zoundayım öylemi
Alıntı:
whiteeagle rumuzlu üyeden alıntı
yani ne istese ödemek zoundayım öylemi
Yani lehinize olan hiç bir şey yokki 2.000 lira ödemişsin elinde belge yok. açığa imza atmak zaten en büyük hata hangi mantıkla attınız anlamak zor. en azından tanzim tarihi olsa senetlerde zamanaşımı 3 senedir oradan tutturabilirdiniz.
Sizin işiniz alacaklının vicdanına kalmış gibi bence samimi olun alttan alın iyi niyetle durumu anlatarak vicdanına seslenin. Başka yapacağınız bişey yok.
Alıntı:
uçucu rumuzlu üyeden alıntı
Yani lehinize olan hiç bir şey yokki 2.000 lira ödemişsin elinde belge yok. açığa imza atmak zaten en büyük hata hangi mantıkla attınız anlamak zor. en azından tanzim tarihi olsa senetlerde zamanaşımı 3 senedir oradan tutturabilirdiniz.
Sizin işiniz alacaklının vicdanına kalmış gibi bence samimi olun alttan alın iyi niyetle durumu anlatarak vicdanına seslenin. Başka yapacağınız bişey yok.
öncelikle yanıtladığınız için teşekür ederim,zaman aşımı 3 sene demişsiniz,imzayı attığım senet teki mürekkep için kriminal inceleme hakkım varmı
Re: Açık senetler ile ilgili bir çok soru ve cevap okudum ama sorunuma yanıt bulamadım
Evet bende bu sorunun cevabını merak ediyorum. Kriminal inceleme yaptırabilirmiyiz ?
Alıntı:
whiteeagle rumuzlu üyeden alıntı
öncelikle yanıtladığınız için teşekür ederim,zaman aşımı 3 sene demişsiniz,imzayı attığım senet teki mürekkep için kriminal inceleme hakkım varmı
Olay icraya yansıdığında süresi içinde borca itiraz hakkınız elbette var. orada borcun açığa atılan imzadan kaynaklandığını borcu 500 tl lik 4 taksitte ödediğinizi ancak uzun zaman geçtiği için belgenizin olmadığını belirterek zamanaşımını öne sürebilirsiniz. İmzayı kabul edersiniz. Ancak senedin zamanaşımı dolayısı ile işlem göremeyeceğini ayrıca borcu ödediğinizi belirterek senedin bilirkişi tarafından incelenir eğer 3 sene önceden atılmış bir imza olduğu anlaşılırsa borç düşer.
Ancak tehlike şudurki bu itirazı ispat edemezseniz bu sefer borcunuza %40 inkar tazminatı eklenir. Tavsiyem iş bu noktaya gelirse mutlaka profesyonel yardım alın.