Ödenmemiş Borçlar Banamı Kalacak?
Merhabalar
Eski kiracımla ilgili bir sorunumu sizlerle paylaşmak ve sizerlden gelecek bilgilere bağlı olarak kendime yol çizmek istiyorum.
Evimde 6 yıl boyunca oturan kiracımla bir kaç ay önce kontratımız bitti ve kirada anlaşamayınca evi boşalttı. Benim üzerime kayıtlı olan elektrik, su ve doğalgaz sayaçlarının toplam borcu yaklaşık 650 TL idi. 6 yıl önce almış olduğum depozito ise 250 TL idi. Almış oldugum depozitoyu borçlardan düşünce geriye kalan 400 liralık borcu bir ay sonra ödeyeceğini söyledi ve evi boşalttı. Fakat şuana kadar herhangi bir ödeme yapmadı. Bende evimi yeni bir kiracı bulduğumda almış oldugum depozito ile kalan bu borçların tümünü ödedim ve sayaçların tümünü yeni kiracımın üzerine yaptırttım.
Durum bu fakat sormak istediklerim var yardımcı olursanız çok sevinirim;
Bu durumda ben eski kiracının ödemediği bu faturaları nasıl ispat edebilirim? Çünkü borcu olan tüm sayaçları sıfırlamış ve borçsuz olarak (zaten borçlu sayaçlar devir edilmiyor) yeni kiracıya devrettim. Bu durumdada eski sayaç nolarının hepsi iptal oldu doğal olarak. Şu an için resmi anlamda ortada borç morç görünmüyor. Hatta sayaçlarda devir edildiği için abone nolarıda iptal oldu ve yeni sahibi üzerine yeni nolar gelmiş oldu. Bu durumda yapmam gerekenler nedir. Eski kiracım yine Bornova'da bir kaç sokak yukarıda oturuyor. Gerçi ben İstanbul'dayım ama kalkıp evine gitsem bana borcunu ver desem oda elden verdim ya tüm sayaçlar borçsuz kapandı dese ben ne derim? Nasıl ispat ederim? Sanırım bir hata yaptım ve ödediğimle kalacak bu faturalar.
Cevap ve fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.
Re: Ödenmemiş Borçlar Banamı Kalacak?
Eski kiracınızı icraya vererek ödediğiniz bedelleri rücu edebilirsiniz.
Cevap için teşekkürler ancak elimde herhangi bir borç belgesi yokken bu icra olayı nasıl gerçeleşecek? Eski kiracım "ben evden ayrılınca faturaları ödedim ve dekontlarıda ispat için ev sahibine teslim ettim" derse ne olacak? Evimde yeni yeni kiracım var. Sayaçların hepside iptal edildi yerine yenileri geldi. Borç ödenmeden bunları nasıl yaptığımı soracaklar bana. Ve neden o zaman icra yapmadın, neden sen ödedin demeyecekmi mahkeme?...
Yani bu tuhaf bir durum. Eşle dostla konuştuğumda onlar farklı düşünebiliyor her ne kadar espirilide olsa "adam ödemiştir sana sende ödemedimi diyosun acaba" diyebiliyorlar. Eski kiracı sağlam bir şekilde kendini savunursa haksız duruma düşmem mi? Bende tarafsız baktığımda gerçekten bu tablo çıkabiliyor ortaya.
konuya gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederim.
Bir kaç avukatla görüşmem sonunda yuarıdaki arkadaşın dediği gibi gitmedi hiç bir şey. Avukatların hepside elimde borca dayalı bir belge olması gerektiğini aksi halde anlamsız bir dava olacağını ve kaybetmem durumunda ise benim zararlı çıkacağımı söylediler.
Yani icraya falan verilemiyor.