-
Kamu Davası
Üniversitede bulduğum bir eşyayı satıp parasını harcamıştım. (Yıllar Önce) Daha sonra sahibi ortaya çıkınca adli işlem başlatıldı hakkımda . Dava sahibi şikayetini geri aldı zararını karşıladım. Ama şimdi karşıma bir kamu davası çıktı. Bir ceza çıkarmı bana. Cevap verecek arkadaşlara teşekkürederim. İyi akşamlar.
-
Re: Kamu Davası
Sayın Gturksoy,
Yıllar önce sözcüğü ile kaç yıl önce olduğunu ve hangi suçtan dolayı hakkınızda kamu davası açıldığını belirtmenizde yarar var.
-
2003 yılında oldu bir cep telefonu bılmuştum sattım parasını değerlendirdim. Sonra bizim yurttan birinin telefonu çıktı.
-
Verdiğiniz bilgiler yetersiz. Bu nedenle ayrıntılı cevap veremiyoruım. Hangi suçtan hakkınızda kamu davası açıldığını yazmamışsınız. Hırsızlık suçundan kamu davası açıldıysa dava zamanaşımı 8 yıldır. Ancak lehe kanun uygulamasına göre 765 Sayılı Türk Ceza Yasasında 5 yıla kadar hapsi veya adli para cezasını gerektiren suçlarda dava zamanaşımı süresi 5 yıldır. Bu nedenle Kamu davasının açıldığı tarih ve olayın olduğu tarihi değerlendirip dava zamanaşımını ileri sürebilirsiniz.
-
Kayıp malı sahiplenmek dedi emniyet görevlileri
-
Yukarıda bahsettiğim eski kanunun lehe olan uygulaması bu durumda da ileri sürülebilir.
Kaybolmuş veya hata sonucu ele geçmiş eşya üzerinde tasarruf
MADDE 160 - (1) Kaybedilmiş olması nedeniyle malikinin zilyetliğinden çıkmış olan ya da hata sonucu ele geçirilen eşya üzerinde, iade etmeksizin veya yetkili mercileri durumdan haberdar etmeksizin, malik gibi tasarrufta bulunan kişi, şikayet üzerine, bir yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır.
-
teşekkürederim Hocam eline sağlık. Zamanınızı aldım.
-
Not: Kişi şikayetci değil demiştiniz bu suçun takibi şikayete bağlı, arkadaşınız şikayetci olmadıysa takipsizlik kararı verilmesi gerekli diye düşünüyorum.