Memuriyette sınıfının dışında çalışmaya zorlanma
Merhabalar..
Bir bakanlığın taşra teşkilatında bulunan İl Müdürlüğünde THS bağlı mühendis olarak çalışmaktayım. Teknik işlerle ilgili bir şubede görevimi yapmakta iken İdari mali işler şubesine bağlı bir birimde iradem ve isteğim dışı görevlendirildim. Bu görevlendirme tarafıma resmi yazı ile iletildi ve eğer orada göreve başlamazsam şehire uzak fidanlık diye adlandırılan bir şefliğe sürüleceğim hususu da şifaen ve tehditvari bir şekilde bana söylendi..
Bu birimde çalışmaya başladığımda dış göreve çıkamayacağım için harcırah alamayacağımı, buna bağlı olarak arazi tazminatımın kesileceğini, bunun bir hak gaspı olduğunu da kendilerine söyledim. "Evet aynen öyle olacak" dediler.
Bu durumda ne yapabilirim ? Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim....
Re: Memuriyette sınıfının dışında çalışmaya zorlanma
Alıntı:
Virgom rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar..
Bir bakanlığın taşra teşkilatında bulunan İl Müdürlüğünde THS bağlı mühendis olarak çalışmaktayım. Teknik işlerle ilgili bir şubede görevimi yapmakta iken İdari mali işler şubesine bağlı bir birimde iradem ve isteğim dışı görevlendirildim. Bu görevlendirme tarafıma resmi yazı ile iletildi ve eğer orada göreve başlamazsam şehire uzak fidanlık diye adlandırılan bir şefliğe sürüleceğim hususu da şifaen ve tehditvari bir şekilde bana söylendi..
Bu birimde çalışmaya başladığımda dış göreve çıkamayacağım için harcırah alamayacağımı, buna bağlı olarak arazi tazminatımın kesileceğini, bunun bir hak gaspı olduğunu da kendilerine söyledim. "Evet aynen öyle olacak" dediler.
Ben de sizin gibi göreve itiraz dilkçesi verdim. Bugün aldığım cevap şu şekilde:
İLGİ : (a ) – 26.03.2009 tarihli ve PER/ sayılı görevlendirme yazımız;
(b) – 30.03.2009 tarihli dilekçeniz;
İl Müdürlüğümüz İdari ve Mali İşler Şube Müdürlüğü emrinde Tekniker olarak görev yapmakta iken ilgi ( a ) yazımız ile Proje ve İstatistik Şube Müdürlüğü emrine görevlendirilmiş bulunmaktasınız.
Görevlendirme olurunda Proje ve İstatistik Şube Müdürlüğünde yapacağınız görevler belirtilmemiş olup, Şube içerisindeki göreviniz Şube Müdürü uhdesindedir.
İl Müdürlüğümüzde kuruluş Kanunumuz gereği pozisyonunuza uygun bir iş ve görev bulunmamaktadır. Bakanlığımız Merkez teşkilatı ile bağlı kuruluşlarında pozisyonunuza uygun iş ve görev verilmesi için ilgi ( b ) ‘ de kayıtlı dilekçeniz Bakanlığa intikal ettirilecektir.
Bilgilerinize rica ederim.
1- Görevlendirmede memurun yapacağı işin açıkca yazılması gerekirken , açıkca " Yapacağınız görevler belirtilmemiş olup" demişler.
2-Ünvanım Makine Teknikeri. Bünyelerinde Makine Şube Şefliği diye bir birim var iken o birime şoforü şef olarak atayarak bana cevap yazılarında "Pozisyonunuza uygun bir iş ve görev bulunmamaktadır" demek suretiyle beğenmiyorsan gidersin tarzında gizli bir tehditvari yazı ile cevap vermişler.
3-Bana yükletilen görev: Bir avukata koşmak. (Kuruma özelleştirme nedeni ile geldiğimizden kabul edilemedik bir türlü )
Alıntı:
Virgom rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar..
THS Mühendis kadrosunda bir personel başka bir sınıf veya şubede çalıştırılamaz. 657 sayılı DMK'nun 45. maddesi aynen "Hiç bir memur sınıfının dışında ve sınıfının içindeki derecesinin altında bir derecenin görevinde çalıştırılamaz." hükmündedir. Bu görevlendirmeye yazı ile itiraz edebilirsiniz. Süresi içinde müspet veya menfi cevap gelmez ise İdare Mahkemesinde idari işlemin yürütmesinin durdurulması ve iptali davası açabilirsiniz. Şifahi tehdit veya sözler geçerli olmayıp işlemlerinizi yazılı belgelerle yapınız ve bu belgeleri mahkemede delil olarak kullanınız. Anlattıklarınıza göre bu idari işlemin hukuka aykırı olduğu anlaşılmakla beraber bence evrakınızla bir avukata başvurmanız yararlı olacaktır. Zira itiraz ve dava açma sürelerini geçirmemeniz gerekir. Başarılar dilerim.
Sn. Kantaroncu bu konu ile görüşleriniz değerlidir.