Aile fertlerine ait olan evin haczedilmesi
Ailemle aynı evde yaşıyorum. ev şuan annemin üzerine eve babamın borcundan dolayı icra gelme ihtimali var. Evi kendi üzerime alırsam ev haczedilir mi? Evi başka adreste oturan evli kardeşimin üzerine geçirsek ev haczedilir mi? İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
Re: Aile fertlerine ait olan evin haczedilmesi
Alıntı:
darknessidea rumuzlu üyeden alıntı
Ailemle aynı evde yaşıyorum. ev şuan annemin üzerine eve babamın borcundan dolayı icra gelme ihtimali var. Evi kendi üzerime alırsam ev haczedilir mi? Evi başka adreste oturan evli kardeşimin üzerine geçirsek ev haczedilir mi? İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
Eğer tek evinizse halinize münasip mütevazi bir ev ise evin yeri ve değeri yüksek değilse ve o evde yaşıyorsanız.
Ev babanızın üzerine dahi olsa babanızın borcu yüzünden bu eve haciz konamaz meskeniyet hakkınız var. iik meskeniyet hakkını bu şekilde korumuş.
Ancak evin değeri yüksekse haciz konulup satılabilir fakat satıldıktan sonra önce size durumunuza göre küçük bir ev almanız için satıştan doğan paradan bir miktarını size verirler artan para alacağa mahsup edilir. Ancak bunu yapan bir avukat hiç duymadım zaten ev icrada değerinden düşük satılıyor birde size ev almak üzere para verirlerse bişey elde edemeyecekler.
Meskeniyet hakkınızı unutmayın tapuya haciz konulursa bile derhal itiraz edin.
Re: Aile fertlerine ait olan evin haczedilmesi
ilginiz ve yardınız için çok teşekkür ediyorum.
Cevap: Re: Aile fertlerine ait olan evin haczedilmesi
Merhabalar
Benim müşteri çekimden dolayı mal aldığım yer bana haciz kararı aldı.Evli olduğumdan dolyı ailemle yaşamıyorum ama ihbarname annemlerin evine gelmiş ve annem benim yerime imza atıp almış.Şimdi adamlar ailemide hacize dahil ettiler ve evdekileri yedi emine aldılar.Daha sonra borcun 10 mılyarlık kısmına babamdan tahut aldılar ve ayda 400 tl olarak kesılıyor.Daha sonra geldıklerınde ıse toplam borc olan 19 bın tl lık kısmınada ımza aldılar.Sımdı evı haczetme durumları ortaya cıktı.Hem 10bın telelık kısmı 400 luk taksıtler halınde maasından kesıyorlar hemde toplam bocuda adamın uzerıne yıkıyorlar.
Evın tapusunda hacız hararı alındıgına dahıl yazı var ama bıze bu konuda bır teblı gelmedı henuz.Sımdı bu ısı nasıl duzeltırız dıye sormak ıstıyorum.Neler yapabılırım.Ne gıbı bır care uretılebılır
Sımdıden tesekkur ederım
Saygılarımla
Cevap: Aile fertlerine ait olan evin haczedilmesi
Alıntı:
darknessidea rumuzlu üyeden alıntı
Borçlar kişiseldir. Babanızın borcu sebebiyle annenize ait olan eve haciz konulamaz.
Cevap: Aile fertlerine ait olan evin haczedilmesi
Ailemle çok zor günler yaşıyoruz.Ablamın boşanacağı eşinin borcunu avukatlar baskı yapıp bizim adresimiz ismimiz gözükmediği halde yaşlı annemden psikolojik baskı ile almışlar 3000 lira ve daha sonraki borçlarıda ödeyeceğine dair kağıt imzatmışlar.....ne yapabiliriz....