Yaya olan çocukla oluşan trafik kazası
7 yaşındaki çocuk karşı kaldırımdan yola atladı aracımın sol arka çamurluğuna çarpması sonucu yere düştü.Kasisten yeni geçtiğim(3-4 mt uzakta)ve kaldırımda çocuğu gördüğüm için kalkış hızında çocuğuda gözetleyerek devam ettim.Çocuğu geçtiğimi düşünerek başka bir olayla karşılaşmamak için yola baktım,aynaya tekrar baktığımda çocuk çamurluğa çarpıp yere düştü hemen durdum çocuğu yerden kaldırdım ayağına baktım ayağının üzerinde sıyrık ve morluk vardı.Bakıcısı olduğunu söyleyen bir bayan geldi.Olayı kendide görmüştü annesini arayalım dedim gerek olmadığını,arabanın yavaş olduğunu,çocuğun yola atladığını,benim suçum olmadığını söyledi bu konuda şahidim var.Hastaneye gitmek istemediler birşey yok sen git dedi öyle bırakmamak için yakındaki bir eczaneye götürüp pansuman yaptıralım dedim ve götürdüm aynı şekilde oradada suçun çocukta olduğunu söyledi biz gideriz sen git dedi.Bırakmadım evlerine kadar götürdüm sonra başım ağrır diye annesine telefon açalım dedim tekrar gerek yok ben anlatırım dedi güzel bir şekilde ayrıldık.2 saat sonra kapıma bir taksi geldi hakaretlerle çocuğuma çarpıp kaçtın ayağında kırık var raporlar elimde masraflarımı ödeyeceksin diye anne bağırıyordu.Bakıcı ve çocuk arabadaydı olayı izah etmeye çalıştım dinlemedi.Çocuk arabadan anne araba duruyordu ben çarptım desede fayda etmedi.Babamda benim rızam dşında 50 tl taksi parası verip olay tatlıya bağlansın dedi parayı anne aldı tamam dedi ve gitti.Ertesigünü hastaneden adli rapor alıp tutanak tutturmuş (ilk gittiğinde tutturmadığı tutanağı )emniyete gidip ifade verdim.Bakıcı 18 yaşından küçükmüş(görüntüsü öyle değil) mahkemede biz oynuyorduk diye ifade verdi.Keşif yapıldı bilirkişi 1. derece kusuru çocuğa verdi karşı taraf itiraz etti.2. raporda ben 1.derece kusurlu bulundum çelişki olduğu için itiraz ettim.Sonuç bekliyorum sizce sonuç nasıl gelir?Ceza alır mıyım?Alırsam ne cezası olur?(uzun olduğunu biliyorum ilk kez böyle olayla karşılaştım) YOLA ATLAYAN ÇOCUK ARKADAN ARABAYA ÇARPARSADA MI SÜRÜCÜ SUÇLU cevaplar için şimdiden teşekkürler
Re: Yaya olan çocukla oluşan trafik kazası
Davadan beraat edebilmeniz TAM OLARAK KUSURSUZ olmanıza bağlı. Çocuğun ayağında gerçekten kırık varsa ağırlaştırıcı nedendir. Ancak ben para cezasına çarptırılabileceğinizi düşünüyorum. Ceza alırsanız bunun arkasından maddi ve manevi tazminat davası açacaklardır. Geçmiş olsun.
Sağolun çocuğun ayağında kırık yok ezik sonucu basit tıbbı müdahele kalıcı hasar yok diye kati rapor çıkmış.Bende sağlıkçıyım sordum bu ayağın üzerinden geçti demek değilmiş.Ezik düşme,çarpma sonucuda olabilirmiş zaten çocuğun ayağının üzerinden geçmedim.Şantajlarına boyun eğmediğim için bu durumdayım.Birde tecrübesizlik tabi ki....
Alıntı:
ezelim rumuzlu üyeden alıntı
2 saat sonra kapıma bir taksi geldi hakaretlerle çocuğuma çarpıp kaçtın ayağında kırık var raporlar elimde masraflarımı ödeyeceksin diye anne bağırıyordu.Bakıcı ve çocuk arabadaydı olayı izah etmeye çalıştım dinlemedi.
senin adresi nerden nasıl bulmuşlar ben buraya takıldım, hemde 2 saat içerisinde, plakayı da mı almışlar
Evime giderken o yolu kullanıyorum kaza yerine yakın oturuyorum küçük bir şehir olay yerinde tanıyanlarda vardı kendimi ve mesleğimi gizlememiştim çok kolay bulurlar yani.Bende neyi merak ediyorum biliyor musunuz olay çocukla yaşandığında neden insanlar hemen sürücüde hata arıyor?Çocukları bende çok severim ama taşıt yoluna fırlayan çocuk içinde sürücü cezalandırılmaz ki üstelik aracın arka çamurluğuna çarpıyor bana bu hiç adil gelmiyor.Umarım 3. bilirkişi çocuk olduğu için asli kusuru bana vermez gerçekten çok kötü oyuna geldim...
Alıntı:
ezelim rumuzlu üyeden alıntı
7 yaşındaki çocuk karşı kaldırımdan yola atladı aracımın sol arka çamurluğuna çarpması sonucu yere düştü.Kasisten yeni geçtiğim(3-4 mt uzakta)ve kaldırımda çocuğu gördüğüm için kalkış hızında çocuğuda gözetleyerek devam ettim.Çocuğu geçtiğimi düşünerek başka bir olayla karşılaşmamak için yola baktım,aynaya tekrar baktığımda çocuk çamurluğa çarpıp yere düştü hemen durdum çocuğu yerden kaldırdım ayağına baktım ayağının üzerinde sıyrık ve morluk vardı.Bakıcısı olduğunu söyleyen bir bayan geldi.Olayı kendide görmüştü annesini arayalım dedim gerek olmadığını,arabanın yavaş olduğunu,çocuğun yola atladığını,benim suçum olmadığını söyledi bu konuda şahidim var.Hastaneye gitmek istemediler birşey yok sen git dedi öyle bırakmamak için yakındaki bir eczaneye götürüp pansuman yaptıralım dedim ve götürdüm aynı şekilde oradada suçun çocukta olduğunu söyledi biz gideriz sen git dedi.Bırakmadım evlerine kadar götürdüm sonra başım ağrır diye annesine telefon açalım dedim tekrar gerek yok ben anlatırım dedi güzel bir şekilde ayrıldık.2 saat sonra kapıma bir taksi geldi hakaretlerle çocuğuma çarpıp kaçtın ayağında kırık var raporlar elimde masraflarımı ödeyeceksin diye anne bağırıyordu.Bakıcı ve çocuk arabadaydı olayı izah etmeye çalıştım dinlemedi.Çocuk arabadan anne araba duruyordu ben çarptım desede fayda etmedi.Babamda benim rızam dşında 50 tl taksi parası verip olay tatlıya bağlansın dedi parayı anne aldı tamam dedi ve gitti.Ertesigünü hastaneden adli rapor alıp tutanak tutturmuş (ilk gittiğinde tutturmadığı tutanağı )emniyete gidip ifade verdim.Bakıcı 18 yaşından küçükmüş(görüntüsü öyle değil) mahkemede biz oynuyorduk diye ifade verdi.Keşif yapıldı bilirkişi 1. derece kusuru çocuğa verdi karşı taraf itiraz etti.2. raporda ben 1.derece kusurlu bulundum çelişki olduğu için itiraz ettim.Sonuç bekliyorum sizce sonuç nasıl gelir?Ceza alır mıyım?Alırsam ne cezası olur?(uzun olduğunu biliyorum ilk kez böyle olayla karşılaştım) YOLA ATLAYAN ÇOCUK ARKADAN ARABAYA ÇARPARSADA MI SÜRÜCÜ SUÇLU cevaplar için şimdiden teşekkürler
mahkemeye çok az kaldı tekrar bende kusur bulunursa maddi para cezası ne kadar olur? çocuğun basit sıyrığının olması cezayı düşürür mü? tazminat davası açma hakkı oluyormuş ne kadara kadar tazminat davası açılabilr? mahkemede 90 tl masraf beyan etmişti annesi bu dikkate alınır mı?maddi olarak zor durumda olduğum için avukat tutamadım bilgisi olan paylaşabilir mi lütfen teşekkürler
Para cezanız 1500 TL olabilir. Maddi manevi tazminat davasında ne kadar isteyecekleri belli olmaz ama çocuğun yaralanma durumuna göre çok fazla olabileceğini sanmam. Belki de dava açmayabilirler.
ilginiz ve yardımınız için çok teşekkür ederim