Kidem Tazminatı Ve Emekli Maaşı Hakkında
Komşumuz bu yılın aralık ayında emekli olacak ve kıdem tazmınatı alıp alamayacagını alır ise nekadar alacagını öğrenmem için bana görev verdi :))))
Birkaç mali müşavire sordum ve kıdem tazminatının kalktıgını söylediler.Fakat tam net bilgileri olmadıgını öğrenip benı arayacaklarını söylediler .Tabiiki ben aramayacaklarına %99.99 eminim.Çünkü bugüne kadar layıkıyla mesleğini yapan henüz bir ALLAH'ın kuluna rastlayamadım.Bu saatten sonrada ümidim yok.
Komşumuz son 10 yıldır aynı işyerinde çalışıyor.Daha önce birçok değişik iş yerinde çalışmış.
SON 10 YILIN YILLIK KAZANCI
1,710,000,000
2,340,000,000
3,465,000,000
4,900,000,000
5,962,000,000
5,864
6,372
6,885
9,050
9.050
Bu doğrultuda komşumun kıdem tazminatı veya herhangi bir ad altında bir para alıp alamayacağını ,alacak ise nekadar alacağını ?
Emekli olunca ortalama nekadar maaş alacağını gerçekten bilen kişi-veya kişilerin cevaplamasını rica ederim.
http://app.ssk.gov.tr/kazanchesap/kazanc.jsp bu linkten emekli maaşı sorgusu yapınca çok yüksek rakamlar çıkıyor.
Re: Kidem Tazminati Ve Emekli Maaşi Hakkinda
Alıntı:
mesaog rumuzlu üyeden alıntı
Komşumuz ..... nekadar alacagını öğrenmem için bana görev verdi
Alıntı:
mesaog rumuzlu üyeden alıntı
Birkaç mali müşavire sordum ve kıdem tazminatının kalktıgını söylediler.Fakat tam net bilgileri olmadıgını öğrenip benı arayacaklarını söylediler .Tabiiki ben aramayacaklarına %99.99 eminim.Çünkü bugüne kadar layıkıyla mesleğini yapan henüz bir ALLAH'ın kuluna rastlayamadım.Bu saatten sonrada ümidim yok.
Siz de mi görevinizi layıkıyla yapmıyorsunuz?
Yoksa siz ALLAH'ın bir kulu değilmisiniz?
:)
Komşunuz son çalıştığı işyerinden, orada çalışmış olduğu her yıl için son almış olduğu giydirilmiş( varsa yıllık ikramiye ortalaması,yemek parası,yol parası, yakacak yardımı gibi süreklilik kazanmış ücretlerin de dahil edildiği) bir aylık brüt ücreti kadar kıdem tazminatı almaya hak kazanır.Bu tazminata hak kazanabilmesi için emeklilik şartlarını sağlamış ve emeklilik nedeniyle işinden ayrılmış olması gerekir.
Emekli maaşının hesaplanması,burada açıklanamayacak kadar uzun ve karmaşık bir çok formül,kıyaslama-oranlarla yapıldığından,bir hukuk sitesinin işinin emekli maaşının hesaplanması olmaması gibi nedenlerle sitemizde cevaplanabilmesi mümkün değildir.