İntifa hakkı olan mülkiyet üzerinde diğer mirasçıların hakkı
Merhabalar sayın avukatlar
Öncelikle böyle faydalı bir site kurduduğunuz için kendi adıma teşekkür ediyorum.Soruma gelecek olursam anneannem tarafından 2001 yılında çıplak mülk satışı olarak tarafıma evin tapusu yapıldı ancak tapunun edinme sebebi satırında ''tamamı ......(anneannemin adı soyadı) adına kayıtlı olup,intifa hakkını uhdesinde ipka ederek kuru mülkiyetinin satışından tescili yapıldı.Hak ve mükellefiyetler:Tamamının intifa hakkı ......(anneannemin adı soyadı ) aittir'' ibaresi bulunmaktadır.Şimdi sorum şudur ki:Ben bu evi anneanneminde rızası olması durumunda kiraya verebilir miyim?Ayrıca Allah gecinden versin bir vefatı durumunda diğer mirasçılar (yaşayan 2 mirasçı var çocukları;diğer 2 çocuğu vefat etmiştir.Onlarında çocukları vardır)hak iddia edebilirlermi?Böyle bir durumda ben mülkiyet sahibi olduğum için herhangi bir avantajım bulunmaktamıdır?Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
Re: İntifa hakkı olan mülkiyet üzerinde diğer mirasçıların hakkı
Satışın gerçekten yapıldığını, mirastan mal kaçırma işlemi olmadığını ıspatlayamayacaksanız, anneannenizin vefatı sonrası diğer mirasçıların açabileceği mirastan mal kaçırma davasında, işiniz zor.
Re: İntifa hakkı olan mülkiyet üzerinde diğer mirasçıların hakkı
Cevabınız için teşekkür ederim Erdoğan bey.Peki açılacak mirastan mal kaçırma davasında süreç ne kadar sürebilir?Ayrıca şu anda anneannemin tüm bakımını ben yapmaktayım.Bunun bir avantajı olabilirmi tarafıma?Çünkü esas mirasçılardan olan annemde vefat etmiştir.
Cevap: İntifa hakkı olan mülkiyet üzerinde diğer mirasçıların hakkı
İntifa hakkı sahibi olan anneanneniz ister evi boş tutar ister kiraya verir. bu hak tamamıyla ona aittir. siz evin kuru mülkiyetine sahipsiniz. bu ise anneannenizin vefatı durumunda intifa hakkının anneannenizin mirascılarına değilde, size geçmesini sağlar.