Anonim stilerinde ortakların vergi ve ssk borcu sorumlulugu
--------------------------------------------------------------------------------
Merhabalar,
Gecen hafta Anonim sirketi yonetim kurulu uyelerinin sorumluluklarını sormustum.Ve aldıgım cevap Mal varlıklarının tumuyle bundan sorumlu oldukları idi.
Bazı avukatlarla gorusmelerimde bana soylenen anonim sirketlerinde yonetim kurulunda olmayan hic bir anlasmada veyahut yatırımda hic bir imzası olmayan aktif olarak firmada olmayan %1 hissesi olan bir sahısında bazen vergi ve ssk borclarına karsı risk tasıtıdıgı soylendi bu dogrumudur?boyle bir risk varmı?
benim bugune kadar ogrendigim sadece borcların %1 inden sorumlu oldukları.
Yalnısım varsa duzeltirseniz sevinirim.
Tesekkurler
Re: Anonim stilerinde ortakların vergi ve ssk borcu sorumlulugu
Alıntı:
secoo rumuzlu üyeden alıntı
--------------------------------------------------------------------------------
Merhabalar,
Gecen hafta Anonim sirketi yonetim kurulu uyelerinin sorumluluklarını sormustum.Ve aldıgım cevap Mal varlıklarının tumuyle bundan sorumlu oldukları idi.
Bazı avukatlarla gorusmelerimde bana soylenen anonim sirketlerinde yonetim kurulunda olmayan hic bir anlasmada veyahut yatırımda hic bir imzası olmayan aktif olarak firmada olmayan %1 hissesi olan bir sahısında bazen vergi ve ssk borclarına karsı risk tasıtıdıgı soylendi bu dogrumudur?boyle bir risk varmı?
benim bugune kadar ogrendigim sadece borcların %1 inden sorumlu oldukları.
Yalnısım varsa duzeltirseniz sevinirim.
Tesekkurler
Böyle bir risk yok. Böyle bir durum olsa borsadan hisse senedi alan yatırımcılarda aynı sıkıntı ile karşı karşıya kalırlar. Ancak her somut olayı kendi içerisinde değerlendirmek gerekir. Örneğin hayali ihracat yapmak ve devleti dolandırmak için bir şirket kurulmuş ise çete reisi %1 hisse alıp diğer elemanları yönetim kurulu üyesi başkanı veya büyük ortak yapmış ise bu durum mali polis tarafından tespit edilmişse durum değişir. Yani uygulamada pek çok değişik durum ortaya çıkabilir. Siz sorunuzu çok genel sormuşsunuz. Kendi durumunuzu özetleyim soru yöneltmenizi tavsiye ederim. Mali hukuk ve muhasebe uygulamaları çok geniş bir alandır. Hatta bazen konunun uzmanları profesörler dahi birbirleriyle bazı konularda anlaşamayabiliyor.
S.M.Mali Müşavir
Selçuk GÜLTEN
Re: Anonim stilerinde ortakların vergi ve ssk borcu sorumlulugu