-
Karşılıksız çek
merhaba değerli hukukçu arkadaşlar bir arkadaşıma hatır çeki verdim bu arkadaşım verdiğim hatır çeki ödemeyince arkadaş kurbanı oldum çek elinde olan şahısa bir ay beklemesini ve hatır çeki verdiğim kişinin gelince bu ödemeyi yapacağımı söyledim çek elinde olan kişi kabul etti ve arkasından yıldırım hızıyla işyerime evime icra çıkarıp ne varsa kaldırdı malları çok ölü fiyatla satılığa çıkarıp sattılar elimde bir liram dahi kalmadı şuan dışarıda vadesi gelmemiş 5 yaprak çekim var bu beş çekin yekünü 20 bin tl yi buluyor bu çekleri ödeme imkanımda kalmadı ne tür tehlikeyle karşı karşıyayım elinde çeklerim olan kişiler hakkımda nasıl işlem yapabilir hapis cezası alırmıyım beni aydınlatmanızı rica ediyorum
-
Re: Karşılıksız çek
İyi günler.. Çekleriniz günü gelip bankaya ibrazında karşılıksız çıkarsa ,elbette alacaklı,size karşı icra takibi başlatacaktır. Adınıza kayıtlı menkul ya da gayrimenkullere haciz koyacak ,borcun doğumundan sonra bunları devrettiyseniz tasarruf iptali davası açacaktır. Eğer haczi kabil hiç bir şey bulamazsa, çekin keşidecisi de sizseniz, sizi karşılıksız çekten şikayet edecektir.Bu dava sonucu hapis kararı çıkar,ancak bu kararın infazı,temyizi ile beraber 2 yıllık bir süre zarfında gerçekleşir. Saygılarımla...