Cevap: Re: ltd vergi borcu
Alıntı:
selcukgulten rumuzlu üyeden alıntı
Hissenizi devrederek eski borçlardan kurtulamazsınız. Sadece yeni oluşacak olan borçlar (devir tarihinden sonraki borçlar) sizi etkilemeyecektir.
Borcu öderseniz evet sizin borcunuz silinir. Ancak yeni oluşacak borçlarda da sürekli aynı ödemeyi yapmanız gerekir.
Şirketten borcun tahsil olanağı yoksa uzun prosedürler sonucunda elbetteki maaşınıza haciz koyabilirler.
S.M.Mali Müşavir
Selçuk Gülten
bu konuya ek olarak bir şey sormak isterim.
devretmişş ortağı olduğum şirketin şu anda yaklaşık 10.000liralık borcu bulunmakta.
şirketi önce birilerine devrettim sorun çıkınca geri devir aldım. sonra bir başkasına tekrar devrettim.
en son devretmeden önceki dönemde ikinci ortak olarak annemi gösterdim.
benim dönemimde var olan bu borcu ilk kuruluştaki ortakla ödeme durumu olur mu?
yoksa aradaki insanlardan git gel yapıp en son annemle bana kalır mı? diye merak ediyorum...
Borcun oluştuğu sırada ortak olan kimseler öncelikle borçtan sorumludur. Devir edilmesi ile borç bitmez sadece yeni devir alanlarda sorumlu olur. Yani annenizde ortak olduğu dönemde şirketin toplam borcundan sorumludur.
borcu devredemedikten sonra firmayı devretmenin ne anlamı kaldıki. kapanış vermek daha mantıklı...
En azından yeni borçlardan kurtulursunuz. Birde tasfiye yaklaşık bir yıl sürüyor, devir ise 3 gün.