Bağ-Kur hizmetimi sildiler
*24.11.1961 doğumluyum.
*1985 yılında Esnaf ve sanatkarlar kanunundan yararlanarak bağ-kurlu oldum.
hiçbir vergi kaydın bulunmamaktadır.
*1985-2009 arası eksiksiz bağ-kur ödedim.
*1996 yılında SSKlı olarak işe başlamış ve 1999 da işten ayrılmış görünüyorum ve 171 gün SSK'lı olarak hizmetim var. Eksik gün bildirimi bulunmakta. Hizmet çakışması nedeniyle bağ-kur hizmetlerim silindi yerine SSK hizmetlerim eklendi. Bu işlem doğrumudur.????
*SSK hizmetlerimi sildirebilirmiyim.???
Emekli olabilmem için ne yapmam gerekiyor...... Zor durumdayım yardıma ihtiyacım var.
Re: Bağkur hizmetimi sildiler :((
Alıntı:
hyrttn rumuzlu üyeden alıntı
*24.11.1961 doğumluyum.
*1985 yılında Esnaf ve sanatkarlar kanunundan yararlanarak bağ-kurlu oldum.
hiçbir vergi kaydın bulunmamaktadır.
*1985-2009 arası eksiksiz bağ-kur ödedim.
*1996 yılında SSKlı olarak işe başlamış ve 1999 da işten ayrılmış görünüyorum ve 171 gün SSK'lı olarak hizmetim var. Eksik gün bildirimi bulunmakta. Hizmet çakışması nedeniyle bağ-kur hizmetlerim silindi yerine SSK hizmetlerim eklendi. Bu işlem doğrumudur.????
*SSK hizmetlerimi sildirebilirmiyim.???
Emekli olabilmem için ne yapmam gerekiyor...... Zor durumdayım yardıma ihtiyacım var.
SSK hizmetlerinizi sildiremezsiniz. Çakışma durumunda otomatik olarak kurum siliyor. Emeklilik ise ayı bir durum ne zaman ssk lı veya bagkurlu oldunuz? Askerlik borçlanması yaptınız mı? Doğum tarihiniz nedir? gibi bir sürü ek bilgiye göre hesaplanır emeklilik tarihiniz.
S.M.Mali Müşavir
Selçuk GÜLTEN
Re: Bağkur hizmetimi sildiler :((
öncelikle problemimle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.
Bağkur'a göre 48 yaştan emekliliği hak ediyorum fakat çakışan 771 gün hizmetime karşılık 171 günlük sskyı ön planda tuttular ve 600 gün eksik primim görünüyor. 1996-1999 yılları arasındaki eksik görünen SSk hizmetlerimle ilgili işvereni mahkemeye versem eksik günleri tamamlatabilirmiyim? ve nasıl bir dava açmam gerekiyor. Zaman aşımı sözkonusumudur?