Re: Aylardır çile çekiyorum
yanıtlayacak kimse yok mu?zor durumdayım hakikaten bu konuda bilgisi olanlardan cevap bekliyorum.
Alıntı:
esgulhan rumuzlu üyeden alıntı
yanıtlayacak kimse yok mu?zor durumdayım hakikaten bu konuda bilgisi olanlardan cevap bekliyorum.
öncelikle allah yardımcın olsun.hukuku daha iyi bilen arkadaşlar size yardımcı olacaklardır.
1)bence etkilemez aranızdaki kusur oranı belirleyicidir.
2)kesinlikle konuşulur hatta hakim resen tedbir nafakasını bağlar veya sosyoekonomik durum araştırması yapıp öyle bağlar.
3)enaz 3 yıl sürer bence
4)sizde bulunduğunuz yerin aile mahkemesine ifade verirsiniz.sık sık gitmenize bence gerek yok.
yani kadın ne isterse alır kardeşim buna göre hazırlıklı ol kenara para koymaya çalış ilerde hapis yatmayasın diye.
@esgulhan hanım..
Size daha öncede söyledim. Haklı olduğunuzu somut bir delille kanıtlayacaksınız, sadece dilinizle anlatmanız yetersiz.
Anladığım kadarıyla eşinizden nafaka ve tazminat almak istiyorsunuz. Dava ile birinci yapmış olduğunuz hamle geçersiz oldu (Yani Aile'nin yanında açmış olduğun dava 'kanun ve usulunce' geçersiz sayıldı yetkili Mahkeme'nin karşı taraf yeri olduğuna karar verildi.)
Bunun için > Örneğin: Eşiniz sizi neden kapı önüne koydu 'Somut bir delille kanıtlayacaksınız'
> Eşinizde sizi neden kapı önüne koyduğunu gerekçesiyle/deliliyle kanıtlayacak.
'Sayın Hakim' karar verecek, (kim haklı, kim haksız) veya (kim yalan söylüyor, kim yalan söylemiyor)
> Birde siz eşinize bir çeşit suçlamalarda bulunup dava açtınız. Şayet tersi olup eşiniz suçsuz olduğunu ispatlayıp delilleriyle kanıtlarsa! O zaman ( yalan beyanda bulunmak ve iftira atmak suçundan hapis cezanız bile söz konusu olabilir)
> Unutmayın ''Erkeklerinde Toplun içinde (hasiyeti,şerefi) vardır.'' Ve hiç bir erkek bunu ayaklar altına aldırmak istemez.
> Yalan beyanda bulunarak, iftira atarak, Erkek/Bayan suçlanıp ve bunun 'Sayın hakim' tarafından tersi olduğuna kanaat getirilirse; Bunun bedeli çok ağır olur.
> Ben davamda haklıyım diyorsanız, haklı olduğunuzu 'Sayın hakime' kanıtlayın ve alın nafakanızı tazminatınızı.
Alıntı:
repola rumuzlu üyeden alıntı
@esgulhan hanım..
Size daha öncede söyledim. Haklı olduğunuzu somut bir delille kanıtlayacaksınız, sadece dilinizle anlatmanız yetersiz.
Anladığım kadarıyla eşinizden nafaka ve tazminat almak istiyorsunuz. Dava ile birinci yapmış olduğunuz hamle geçersiz oldu (Yani Aile'nin yanında açmış olduğun dava 'kanun ve usulunce' geçersiz sayıldı yetkili Mahkeme'nin karşı taraf yeri olduğuna karar verildi.)
Bunun için > Örneğin: Eşiniz sizi neden kapı önüne koydu 'Somut bir delille kanıtlayacaksınız'
> Eşinizde sizi neden kapı önüne koyduğunu gerekçesiyle/deliliyle kanıtlayacak.
'Sayın Hakim' karar verecek, (kim haklı, kim haksız) veya (kim yalan söylüyor, kim yalan söylemiyor)
> Birde siz eşinize bir çeşit suçlamalarda bulunup dava açtınız. Şayet tersi olup eşiniz suçsuz olduğunu ispatlayıp delilleriyle kanıtlarsa! O zaman ( yalan beyanda bulunmak ve iftira atmak suçundan hapis cezanız bile söz konusu olabilir)
> Unutmayın ''Erkeklerinde Toplun içinde (hasiyeti,şerefi) vardır.'' Ve hiç bir erkek bunu ayaklar altına aldırmak istemez.
> Yalan beyanda bulunarak, iftira atarak, Erkek/Bayan suçlanıp ve bunun 'Sayın hakim' tarafından tersi olduğuna kanaat getirilirse; Bunun bedeli çok ağır olur.
> Ben davamda haklıyım diyorsanız, haklı olduğunuzu 'Sayın hakime' kanıtlayın ve alın nafakanızı tazminatınızı.
sn repola ben haklıyım gerekli belge ve delillerim var kimseye kara çalmak niyetinde değilim benimde şerefeim hatsiyetim var yani kimseye yapmadığı bişeyin bedelini ödetmek niyetimde yok fakat ben hakikaten çok büyük haksızlığa uğradım ve yaşadıklarımı ben yaşadım kimse benden daha iyi bilemez yaşadıklarımı 2.5 aylık evliliğimde iftira hakaret küçümsenme alay edilme ailemin haysiyetine ve şerefine küfürler daha neler neler yani adalet karşısında hakkımı alamazsam hak tealının mahkemesinde kendimi savunma derdim bile olmadan alırım.
kardeşim bana mailini atıver
Alıntı:
guzelvecirkin rumuzlu üyeden alıntı
kardeşim bana mailini atıver
Bu ne demek şimdi? Site kurallarına da saygı kurallarına da aykırı bu davranış için sizi kınıyorum.
ya işte ben bunu anlayamıyorum somut olarak kanıtlama, ben bu zamana kadar (kayınvalidemlerle yan yana dairelerde yaşıyoruz) kavgamız duyulmasın diye sesimi çıkarmadım o bana vururken yerde süründüm bağırmadım o bağırırken sürekli sessiz olmasını istedim başkalarına rezil olmayalım diye aileme birşey anlatmadım (açıkçası çirkefliklerinden çekiniyorum) olaylar büyümesin diye ki ayrıca ailemdende utanıyorum çünkü onlar ilk başta karşı çıkmışlardı bir de ailem çok uzakta oturuyor burda hep onun tarafı var hayatta bana şahitlik etmezler bir de benim eşim dışarı da çok sessiz çok beyfendi biri olarak tanınıyor şimdi kimi şahit gösterip ispatlayayım.Tartışma esnasında kendini kaybeden bi eşe sahibim en ağır hakaretleri duyuyorum tartaklanıyorum 2,5 yıldır evliyim ve öğretmenim kendime yakıştıramıyorum sırf bu yüzden sürekli susuyorum ama artık bende yoruldum sabrım tükendi en son dünkü kavgada bana vurduğunda bende ona vurdum ne kadar acı ne kadar utanç verici ve o kadar güzel rol kesiyorum ki mutluyum diye anlatamam oysaki adam benle evde tek kelime konuşmuyor ben ona yaklaşmaya çalışıp şirinlikler yapmaya çalıştığımda çocuklukla suçlanıyorum.Ve şu ispat olayı yüzünden dava açamıyorum kime neyi nasıl ispat edeyim.İlla rezil olarak mı açılacakta kanıtlanacak bu dava.birileri beni dövdüğüne şahit olsa bile şahitlik yapmaz eşimin lehine.ne yapayım???