Bildirim süresinin şekli nasıl olmalıdır?
Kurumsal bir işyerinde (Nisanın 16 sında 9 ay olacak) çalışıyorum.
Mümkün olduğunca çabuk çıkmam gerekiyor. Koşullar kötüleştiğinden başka bir yerde başlayacağım. İ.K. "Madde 17'de; Bildirim şartına uymayan taraf, bildirim süresine ilişkin ücret tutarında tazminat ödemek zorundadır." diyor. Yine bu maddeye göre 4 haftalık bildirim sürem var.
Peki ya bu bildirimin şekli nasıl olmalı.
? Sözkonusu bildirim illaki noter kanalıyla mı olmalı.
? İstifa dilekçesini verdiğim tarih "Bildirim Süresinin Başlangıcı" mı kabul edilir. Yoksa erken istifa ettiğim için 4 haftalık sürenin karşılığını (20 işgünü) alacaklarımdan keserler mi.
Mali kaybım olmadan en kısa sürede nasıl istifa edebilirim.
Şimdiden teşekkürler.
Re: Bildirim süresinin şekli nasıl olmalıdır??
Bildirim yazılı olarak yapılmalı.
Mutlaka noter kanalıyla yapılma zorunluluğu yok.
Elden yazılı olarak da verebilirsiniz.Ancak bir sorun durumunda bildirimde bulunduğunuzu kanıtlamanız gerekirse, noter veya iadeli taahhütlü posta ile yapacağınız bildirimin alındı belgesi ıspatı sağlar.Aynı şekilde elden vereceğiniz belge nin alındığına dair not düşülmüş bir kopyası da bildirimde bulunduğunuzu ıspatlamaya yeterli olur.
Bildirimin karşı tarafa ulaştığı gün, sürenin başlangıcı olur.
Maddi kayba uğramadan ayrılmanızın tek yolu işverenle anlaşarak hemen ayrılmaktır.
Anlaşamayacağınıza inanıyorsanız,ihbar süresi kadar çalışmak veya gene işverenle anlaşarak ihbar tazminatı ödeyerek ayrılmanız olacaktır.
İhbar süresi bir bütündür.Bir kısmı çalışılıp, bir kısmı alacaklardan kesilmesi şeklinde bir uygulama her iki tarafın anlaşması dışında mümkün değildir.
Aradığım cevap buydu. Teşekkürler.
Peki; Yarın istifa ettim ve ihbar süresinin sorun olmayacağını söylediler diyelim.
"Maddi kayba uğramadan ayrılmanızın tek yolu işverenle anlaşarak hemen ayrılmaktır." demişsiniz.
? Peki şirketle anlaştığımızdan nasıl emin olabilirim. Şirketin insan kaynaklarından, bana imzalatacakları ibraname benzeri bir ibraname mi istemeliyim.
Alıntı:
kuzgun12 rumuzlu üyeden alıntı
? Peki şirketle anlaştığımızdan nasıl emin olabilirim. Şirketin insan kaynaklarından, bana imzalatacakları ibraname benzeri bir ibraname mi istemeliyim.
Karşılıklı olarak alacak-borç bulunmadığını belirten ibraname alın.