Kişinin adresi belli değil davayı başka nasıl açabilrim?
Ben Eski eşimden Nisan 2008 de ayrıldım.Mahkemenin uzamaması için hiç talep yada nafakada bulunmadım.Şuan iki çocuğumun velayetinide almış bulunmaktayım.Bu nedenle iştirak nafakası açmak istiyorum.Fakat dava açacağım sahsın adresini bulamamaktayım.Ve bildiğim kadarıyla adres şart ve bu durumda ne yapacağımı bilmiyorum.Bana konu ile bilgili kişilerin yardımlarını rica ediyorum.
Re: Kişinin adresi belli değil davayı başka nasıl açabilrim.
Alıntı:
Mine Süreyya rumuzlu üyeden alıntı
Ben Eski eşimden Nisan 2008 de ayrıldım.Mahkemenin uzamaması için hiç talep yada nafakada bulunmadım.Şuan iki çocuğumun velayetinide almış bulunmaktayım.Bu nedenle iştirak nafakası açmak istiyorum.Fakat dava açacağım sahsın adresini bulamamaktayım.Ve bildiğim kadarıyla adres şart ve bu durumda ne yapacağımı bilmiyorum.Bana konu ile bilgili kişilerin yardımlarını rica ediyorum.
Siz gıyabında davayı açın. Adres olarakta anne / babasının yada ailesinden birilerinin adresini verin, eski işyeri de olabilir. Mahkeme kararını versin. İlgili yasal süre içerisinde mahkemece belirlenmiş olan ilan yöntemleri ile kararı ilan edin. Yine yasal süreyi bekleyip icra takibini başlatın. Malum artık TC Kimlik No olmadan hiç bir yerde işlem yapılamıyor. Nasıl olsa bir bankada / elektrik / su / doğalgaz / Telefon vs işlemlerinde girişimde bulunacak eninde sonunda ortaya çıkacak.
Avantajınız bir an evvel nafaka kararı çıkmış olur, yasal faizi ile birlikte birikmeye başlar. Toptan alırsınız.
Eninde sonunda TC Kimlik Numarası hayatımızın her alanına girecek. O numarayı kullanmadan adım atamayacak hale geleceğiz. Hatta ölemeyeceğiz bile..
Geçmiş olsun..
Re: Kişinin adresi belli değil davayı başka nasıl açabilrim?
Mine süreyya hanm > Siz 2008 anlaşmalı biten dava dosya numaranızı verin bakalım dava nasıl bitmiş 'Syn hakim' Anlaşada 2 çocuğun velayetini size neden verdi?
Zamanında dava uzamasın diye hiç bir şey taleb etmeyip şimdi nafaka talebinde bulunmanız 'Hakim' tarafından hiç hoş karşılanmayacaktır.
@Dardayım > Gıyab-i dava açın demişsiniz?
Gıyab ne anlama gelir > Görünmemek. Göz önünde olmamak.Hazırda bulunmamak.Bilinmeyen şeyler.
Gıyabi ne anlama gelir >Arkasından olarak. Kendi hazır olmadığı halde arkasından. Gayba âit. Gayba mensup ve müteallik.
Gıyabe ne anlama gelir > Derinlik, dip.
'Syn Hakim' Huzurunda Anlaşmalı boşanma yapılmış, bu nedenle anlaşıldığı gibi erkek 'azılı bir zanlı deil' bunun için arkasından GIYABI dava açmak yersiz.
Açtı diyelim 'Erkeğin annesi/babasının adresine veya eski işyerine giden' Mahkeme evrağı geçersiz olacaktır. Ve Erkeğin geliri anca kendi geçimine yetiyorsa > hiç bir şeyde alamaz.
'Hakim çocuğun velayetini' Eşlerden hangisi iyi bakacaksa veya eşlerin anlaşmasına göre bir 'Eşin birisine' verir.
Re: Kişinin adresi belli değil davayı başka nasıl açabilrim?
Sayın Dardayım teşekkür ediyorum.
Sayın repola ayrıldığım insana davayı ben açtım o hiç bir zaman ayrılmak istememiştir.Duruşmalara katılmadı katılmayıncada bitmeyeceğini düşündü.Bu nedenle dava 2 yıl sürdü.Yani ayrılığımız anlaşmalı olmadı.Mahkeme bir çok kez onun adres teyidini yapmaya çalıştı fakat olmadı bu nedenle gıyabında karar verildi.Ben bu dava için maddi manevi 3 yıl uğraştım.Bulunamayınca hakim gıyabında karar verdi boşanmamıza fakat şimdi bulunamayınca gıyabında karar verilirse iştirak nafakası için ne olur diye düşünüyorum.Asıl öğrenmek istediğim buydu.teşekkür ediyorum.