Maddi ve manevi tazminat davası açabilir miyim?
herkese kolay gelsin
yaklaşık altı ay önce sonuçlanan hakaret ve basit tehdit davasından suçlu bulunan kişiye maddi ve manevi tazminat davası açabilirmiyim (evliligimin bitmesine neden oldu) nasıl ve hangi yöntemi izlemeliyim zaman aşımı varmıdır
işlenen suç a kesinleşmiş 90 hais cezası verildi 1/6 oranında indirimle 75 gün karşılıgı 1.500 tl ceza verildi temyiz olmadı
saygılarımla şimdiden teşekkürler..
Re: Maddi ve manevi tazminat davası açabilir miyim?
1 yillik sure icerisinde manevi tazminat davasi acabilirsiniz.
maddi tazminat davasi acmak icin kayiplariniz icinde mal olmasi, ya da masraf yapmis olmaniz gerekmekte
Re: Maddi ve manevi tazminat davası açabilir miyim?
Alıntı:
eyucetepe rumuzlu üyeden alıntı
herkese kolay gelsin
yaklaşık altı ay önce sonuçlanan hakaret ve basit tehdit davasından suçlu bulunan kişiye maddi ve manevi tazminat davası açabilirmiyim (evliligimin bitmesine neden oldu) nasıl ve hangi yöntemi izlemeliyim zaman aşımı varmıdır
işlenen suç a kesinleşmiş 90 hais cezası verildi 1/6 oranında indirimle 75 gün karşılıgı 1.500 tl ceza verildi temyiz olmadı
saygılarımla şimdiden teşekkürler..
Bu durumun bir benzerini bende yasadım kaynım evde huzursuzluk kavga çıkardı eşimde evi terk etti onunla birlikte o gün ve hala eve gelmiyor boşanmak üzereyiz .bunun üzerine şikayatçi olmuştum dava açılmış ben hamileyim ve birleşmemizi istemediği gibi eşimin eve gelmesinide etkiliyor,bana bakmaması ilgilenmemesi konusundada muhtemelen akılları kaynım veriyor ona.. kısacası benim çok madur durumda olmama neden oldu.hamileyken kaldırılması çok zor yükleri üzerimde tasımama neden oldu.. Benimde sorum budur. Kaynıma manevi tazminat davası açabilirmiym? açınca kazancım olabilirmi? miktarı nekadar istemeliyim bu tür davalarda ortalama nekadar olur? O devlet okuluna yeni atanan bir öğretmen ve üzerine hiçbir malı yok