Dosya sorgulama sitesi hakkında
Bıçakla yaralandığım davada sanık "kasten yaşamsal tehlike yaratacak şekilde adam yaralama"sucundan yargılanarak 5 yıl ceza aldı.
Sonucu temyize gönderdi.
Ancak dosyayı yargıtayın dosya sorgulama sitesinden baktığımda dava türü DİKKATSİZLİK VE TEDBİRSİZLİKLE YARALAMAYA SEBEBİYET VERMEK olarak başlık almış.
Bu normalmidir?
Kasten yaralama nasıl dikkatsizlik olarak adlandırılır.
Sanık temyiz dilekcesinde olayı yerel mahkemedeki gibi aynı şekilde işlemediği doğrultuda ifade vermiştir.
Teşekkürler.
Re: Dosya sorgulama sitesi hakkında
Suçun niteliği değişmiş, bu normal değil.
Re: Dosya sorgulama sitesi hakkında
sucun niteiği neden değişir. doya yargıtayda hakim önüne çıkmadıki şu an.temyiz ifadesinde sanık değişik bir ifadede vermedi. yerel mahkemede suçu işlemediğini ifade etti.gösterdiği tanıkların ifadeside birbirlerini tutmadı.sanık bana ben hiçbir müdahele etmeden şahitsiz ortamda bıçağı saplamıştı.bende doktor raporuda var.bu gerekçe ile hakim kasten yaralamadan 5 yıl ceza verdi. sanık aynı ifadelerle temyiz etti. şimdi yargıtayda hakim önüne çıkmamış bir dosya sanığında değişik bir ifadesi mevcut değilken suçun niteliğ neye göre değişir cidden şaşırdım. avukatım baronun verdiği bir avukat. ona sordum nasıl olur diye "vallahi bende şaşırdım"diyor. lütfen ne yapmam gerekiyor yardım edin. ilginize teşekkürler.