Kooperatif ve banka kredisi
Sayin forum uyeleri,
kooperatifler sadece genel kurul karariyla bankalardan ya da diger kurumlaradan (esnaf kredi kooperatifinden v.b.) kredi cekebilirler mi? Cekilen kredinin muhatabi kim olur sadece yonetim kurulu uyeleri mi yoksa ortaklar da dolayli ya da direkt olarak bu krediden sorumlumudur? Ayrica burada genel kurul karari alabilmek icin 1163 sayili Koop kanununda belirtildigi gibi "sozlesmede aski belirtilmedikce yaridan bir fazlasi genel kurulun karar almasi icin yeterlidir" geriye kalan uyelerin rizalari olmasi dahi kooperetif onlar adina kredi cekip onlari sorumlu tutabilir mi ?
Simdiden yardimlariniz icin tesekurler.
Re: Kooperatif ve banka kredisi
Alıntı:
Ronan rumuzlu üyeden alıntı
Sayin forum uyeleri,
kooperatifler sadece genel kurul karariyla bankalardan ya da diger kurumlaradan (esnaf kredi kooperatifinden v.b.) kredi cekebilirler mi? Cekilen kredinin muhatabi kim olur sadece yonetim kurulu uyeleri mi yoksa ortaklar da dolayli ya da direkt olarak bu krediden sorumlumudur? Ayrica burada genel kurul karari alabilmek icin 1163 sayili Koop kanununda belirtildigi gibi "sozlesmede aski belirtilmedikce yaridan bir fazlasi genel kurulun karar almasi icin yeterlidir" geriye kalan uyelerin rizalari olmasi dahi kooperetif onlar adina kredi cekip onlari sorumlu tutabilir mi ?
Simdiden yardimlariniz icin tesekurler.
Evet. Ancak çekilen kredinin geri ödenmesinde ilk olarak sorumluluk yönetim kurulundadır. Ancak kredi geri ödenmediğinde banka ilk olarak kooperatifin varlıklarına el koyar. Kooperatifte hiç bir varlık yoksa veya borcu karşılamıyorsa elbette üyelere gidilir. Burada genel kurul kararının imzalayan veya imzalamayan diye bir ayırımda yapılamaz. Hepsi sorumludur.
S.M.Mali Müşavir
Selçuk GÜLTEN