Neden gösterilmeden işten çıkarıldım ve boş bir ibranameye imaz atmam isteniyor
Bir hafta önce neden gösterilmeden işten çıkarıldım ve bana bir ibraname verilerek imzalamamı istiyorlar haklarımı bu imzadan sonra alacağımı söylüyorlar. Tüm sayın hukukçulardan bu konuda yardım bekliyorum. İbraname şu şekilde:
İBRANAMEDİR
…………………………
İNSAN KAYNAKLARI VE PERSONEL İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNE
İSTANBUL
…./…./200.. tarihinden beri çalıştığım işyeriniz …………………..’ inde haklı nedenlerle iş akdime son verilmiştir. Çalışmaya başladığım tarihten bugüne kadar geçen çalışma sürem içinde ücretlerimi, her türlü sosyal, haklarımı, hafta ve genel tatil günlerine ait ücretlerimi ve hak ettiğim………YTL kıdem tazminatımı……….ihbar tazminatımı ve son ücretimi …………ytl yi eksiksiz aldım.
İşyerinden, Kanun ve Hizmet akdinden doğan hiçbir şekil maddi manevi alacağım ve işverini gayri kabili rucu olmak üzere kesin ve küllien ibra ettiğimi, çalıştığım süre ile ilgili her türlü dava açmak hakkımdan gayri kabili rucu olarak feragat ettiğimi beyan ve kabul ederim.
İstanbul…../…/200
İBRA EDEN İŞÇİ
ADI SOYADI :
DOĞUM YERİ TARİHİ:
SSK SİCİL NO:
ADRES:
İMZASI:
Re: Neden gösterilmeden işten çıkarıldım ve boş bir ibranameye imaz atmam isteniyor
Haklı nedenle sözleşmeniz feshedildiğinde tazminata hak kazanamazsınız!
Bu belge ile alacağınız ücret-tazminatlarınızı aldığınızı beyan etmiş olursunuz!
Sonra da beklersiniz bahsedilen tazminatlar-ücretler ödensin diye.
Almadan aldım diye imza atmayın, derim!
Belgenin altına fesih yazılı bildirilmedi,ihbar öneline uyulmadı,ücretlerim ödenmedi,..... veya ödenmesi gereken tazminatlar xxxxxxx banka hesabıma yattığında geçerli olmak üzere şeklinde not düşerek imzalayabilirsiniz.
Re: Neden gösterilmeden işten çıkarıldım ve boş bir ibranameye imaz atmam isteniyor
Bence bu belgeyi hiç bir şekilde imzalamayın.