Çalışanın Vizite Hakkı Ve Ücret Kesintisi
Merhaba.İşyerimden Hastalığımdan Dolayı vizite kağıdı Alıp ssk muhaneye gittim. Ertesi gün 1 Günlük Ücretimden Kesileceğini söylediler.Yasal olarak böyle hakkı varmı.1 günlük kesinti yapmaya.Bana 1 günlük rapor alırsan kesilmez diyorlar.Ssk doktoru muhane edip ilaç verip yoluyor.1 günlük rapor vermezki.
Re: Çalışanın Vizite Hakkı Ve Ücret Kesintisi
Muayene sonrası alacağınız işbaşı kağıdında aynı günün tarihi varsa ve siz o gün işinize dönmezseniz kesilir.
1 günlük rapor alırsanız kesilir,2 günlük rapor alırsanız gene kesilir, 3 günlük rapor alırsanız ilk 2 günü kesilir 3.gün için SGK dan geçici işgöremezlik ödeneği alırsınız.
Re: Çalışanın Vizite Hakkı Ve Ücret Kesintisi
Ben de şu şekilde birşey sorayım. Ben çalıştığım firmada şu an 16:00-24:00 vardiyasında çalışıyorum. Bugün özel bir hastaneye gittim saat 12:00'deydi randevum. Özel hastane vizite kağıdı istedi. İşyerim bunu bana yarın verebileceğini iletti. Karşılığında da işbaşı kağıdı getirmemi istedi. Ben bugün 16:00'da vardyiama geldim ve çalışıyorum. Normalde mesai saatim dışında olan bu muayene için işbaşı kağıdı getirmezsem kesinti yapmaları kanuni midir?
Cevap: Çalışanın Vizite Hakkı Ve Ücret Kesintisi
Bu konu ile ilgili beni bilgilendirebilecek birileri var mıdır? Bu durumla sık karşılaşıyorum.
İşbaşı yapmanız gerekn saatte işinizin başında bulunduysanız, herhangi bir devamsızlığınız da yok demektir.Devamsızlığınız yoksa, kesinti de yapılamaz.
Yanıtınız için teşekkür ederim Sn. Kırcalı. Benim çalıştığım firmada personel bölümü sorumlusu, eğer işbaşı kağıdı getirmezsem (özel hastaneye gittiğimde böyle bir belge veremediler) ücretten kesinti yapmak zorunda kalınacağını iletti. Sebep olarak vizite kağıdına karşılık bir belge bulunamayınca kendisinin (personel bölümünün) işlem gösteremeyeceğinden, beni ücretsiz izinli kabul edeceğini belirtti. Bu şeklide işlem yapması kanunen doğru mudur? Yani bana vizite kağıdı hazırlamış, ben o vizite kağıdını özel hastaneye vermişim (vizite kağıtsız özel hastane ücretli muayene yapmakta) orada işlem yapılmış, SGK kayıtlarında SSK'dan muayene ücreti alınacak, ancak benim firmam işbaşı kağıdı getirmediğimden ve o gün işyerine (16:00-24:00) gelip çalıştığımdan dolayı bana ücret veremeyeceğini söylemesi haksızlık olarak geliyor bana. Şimdiden verdiğiniz ve vereceğiniz bilgiler için teşekkür ederim.