Kredi kartı ve banka kredisi borcu
benim yaklaşık 5 bankaya 60.000 lira borcum var. 4-5 ay çncesine kadar borçlarımı düzenli ödüyordum ama artık ödeyemiyorum ve ödeyebilecekmiş gibi görünmüyorum da. kredileri alırken annemle beraber yaşıyorum ama artık oradan ayrıldım. nerede bir arkadaşım varsa onunla oturyorum. sıkıntılarımı aşmaya çalışıyorum. yakında haciz işlemleri başlar. hacizler eski yaşadığım annemin evine gelir mi? bu işin hapis cezası var mı? ne olur çok sıkıştım benim sorunlarıma acil cevap yazarsanız sevinirim. danışacağım kimse yok.
Re: Kredi kartı ve banka kredisi borcu
Bankalara bildirilmiş olan adrese haciz uygulanır.Adreste bulunan eşyaların size ait olmadığının ıspatlanması gerekir eşyaların hacizden kurtarılabilmesi için.
Alıntı:
t.gunoz rumuzlu üyeden alıntı
benim yaklaşık 5 bankaya 60.000 lira borcum var. 4-5 ay çncesine kadar borçlarımı düzenli ödüyordum ama artık ödeyemiyorum ve ödeyebilecekmiş gibi görünmüyorum da. kredileri alırken annemle beraber yaşıyorum ama artık oradan ayrıldım. nerede bir arkadaşım varsa onunla oturyorum. sıkıntılarımı aşmaya çalışıyorum. yakında haciz işlemleri başlar. hacizler eski yaşadığım annemin evine gelir mi? bu işin hapis cezası var mı? ne olur çok sıkıştım benim sorunlarıma acil cevap yazarsanız sevinirim. danışacağım kimse yok.
Arkadaşım öncelikle geçmiş olsun derim.Adres bankalara nereyi verdiysen haciz o adrese yapılır.Annenin evi ise adres haciz oraya yapılacaktır.Evdeki eşyaların faturaları annenizin yada babanızın adına ise onları ibra etmeniz gerekir derim.Ayrıca haciz işleminde anneniz haciz tutanağı tutulurken mallar benim diye beyanda bulunmalı derim.Böylece kurtarabildiğinizi kurtarırsınız tabii faturası olanları olmayanları ise büyük ihtimal haciz konulup ilerde yediemin e aldırıp açık artırma ile satılır derim.Birde size tavsiye burda sizin gibi pek çok kişi aynı olayları daha önceden yaşadığı için eski açılmış konuları sakin kafa okuyunuz ordan kendinize bayağı bir tecrübe ve tüyolar bulacaksınız emin olun.
Selamlar.
Hukuken doğru adımları atarsanız, hapis cezası yok.
Arkasdaşlar,
Ailem ile oturduğum eve haciz geldiğinde eşyaların aileye ait olduğunu
ispatlamak için faturalarını göstermek gerekiyormuş. Bu faturalar eski tarihlimi olmalı yoksa şimdi tanıdıklara kestireceğimiz faturalar geçerli olur mu?
Çok teşekkürler...
Ya da arkadaşlar bunu ispat etmenin diğer yoları nelerdir.
Teşekkürler...
Bence eskiden alınan eşyalara fatura kestirerek birde suçlu duruma düşme.avukat olmadığım halde yapmak istediğin usulsüz bir iş için hukuk sitesinden yardım istemenide anlayamadım.
Arkadaşım banka avukatları anlamazmı sence.Eşyalara bakacak 5-10 yaşında faturaları gösterceen 2-3 aylık olacak iş değil.Eski faturalar varsa bul yoksa o eşyalar haciz olur.Ev kira ise en kolayı evi değiştir.Başkada yolu yok.Muhtardan da ikamet alma orda kalsın ikamet o zaman gaiblik gibi bir olay vardı yani sana gene haciz kağıdı gelir ama tabiri caizse adres olmadığı için kağıtlar geri gider..Evi değiştirirsen rahat edersin al sana formül.