İdare mahkemesini yd istemli dava açtım ve kazandım.Fakat kurum bölge idare mahkemesine itiraz etti ve yd red kararı çıktı.Şimdi ne yapmam gerekiyor danıştaya itiraz hakkım var mı?
Printable View
İdare mahkemesini yd istemli dava açtım ve kazandım.Fakat kurum bölge idare mahkemesine itiraz etti ve yd red kararı çıktı.Şimdi ne yapmam gerekiyor danıştaya itiraz hakkım var mı?
Site kuralları gereği başlığınızdaki "yardım lütfen" sözcüklerini kaldırmanız gerekmektedir.
"Dava açtım ve kazandım" derken "yürütmenin durdurulması talebim kabul edildi" demek istiyorsunuz sanırım. "Dava açtım ve kazandım" sözünden öncelikle davayı esastan kazandığınız anlamı çıkartılabilir ki, bu tamamen farklı bir durumdur.
Yürütmenin durdurulması kararları kesin karar niteliğinde olmadıklarından Danıştay'da temyiz edilemezler. İdare mahkemelerince bu kararların kabulüne dair kararlar davalı idare tarafından bölge idare mahkemelerine itiraz edilerek kaldırılabilir. İtiraz üzerine bölge idare mahkemeleri tarafından verilen kararlar kesindir.
Sizin durumunuza gelince; mahkemenin esas kararını beklemeniz gerekiyor. Esas kararın aleyhinize çıkması durumunda Danıştay'a temyiz başvurusunda bulunmanız mümkündür. Kolay gelsin.
Devrim Sinan KARAVELİOĞLU
arkadaslar ne olur bana yardımcı olun oğretmen oldum ıptal edıldı benım oğretmenlığım meb kurulu tarafından ıptal edıldı..
ben gosterıye muhalefeten yanı basın acıklamasında ceza aldım....1 yıl 3 ay fakat cezam tecılı veya ertelı 5 yıl ıcınde sılıncek ....ama bılen arkadasım varsa ne olursununz bana yardımcı olun..bunu ıcın emsal kararlar varmı acaba cevrenızde..bu konuda yardımlarınızı beklıyorum..numaram 05065029859