Avukatlık Ücretine İtiraz
Türk Telekom ile davam vardı, kaybettim. Hakim 250 Tl Avukatlık ücreti+masrafları bana yükledi. Ancak bugün gelen ihtar yazısında (Türk Telekom antetli matbu kağıda yazılmış) Telekom adına duruşmalara katılan avukatın aslında Telekom Muğla Hukuk İşleri Müdürü olduğunu gördüm. Bu durumda vekalet ücreti kararı doğru mudur? Eğer doğru değilse nasıl itiraz edebilirim?
Re: Avukatlık Ücretine itiraz
Telekom Muğla Hukuk İşleri Müdürü avukat mı ve davaya katıldı mı?
Soruların cevabı evet ise,, avukatın hak kazandığı, mahkemenin belirttiği vekalet ücretini ödemek durumundasınız.
Sanırım avukat ve baroya kayıtlı. Ancak bana gönderdiği tebligatta avukat olarak değil Telekom Hukuk İşleri müdürü olarak evrağı imzalamış. Bir kurumun kadrolu personeli için vekalet ücreti doğrumudur?
Bir avukat için ödenmesi doğrudur.
mahkeme tarafından karşı tarafa vekalet ücreti ödemeye mahkum edildiniz. Karşı taraf davasını bir avukat ile takip ettirdiği için bu bedeli ödeyeceksiniz. Söz konusu bedeli ödeme yükümlülüğünüz karşı tarafadır. Karşı taraf bu bedeli Avukatlık yasası gereğince eğer sözleşmeli avukatı ise avukatına değil ise söz konusu kurumun kendi yönetmeliği gereğince bir hesaba alacaktır.
Başka bir deyişle karşı tarafın avukatının kadrolu veya sözleşmeli olması sizi vekalet ücreti ödeme yükümlülüğünden kurtarmaz.