Arkadaşlar benim ağustosta askere gitmem gerek.Bazı nedenlerden dolayı 2 dönem askere gidememe ihtimalim var.Para cezası ne olur tahmininizce?
Printable View
Arkadaşlar benim ağustosta askere gitmem gerek.Bazı nedenlerden dolayı 2 dönem askere gidememe ihtimalim var.Para cezası ne olur tahmininizce?
6 milyar civarı para cezası alınabilir diye bir söylenti durdum.birazda yardımcı olursanız çok sevinirim
Asker kaçağı konumuna düşersen seni kulağından tutup götürüler merak etme
Sözlerinizden bakaya kalmayı düşündüğünüz anlaşılıyor. Bakaya kaldığınız süre 3 ayı (dahil) aşmazsa 1500 TL, üç ayı aşarsa 2000 TL adli para cezası alabilirsiniz. Bu miktarlar bakaya durumunuza kendiliğinizden son vererek askere gittiğiniz, yani yakalanmadığınız kabul edilerek alt sınırdan hesaplanmıştır. Yakalanırsanız yine alt sınırdan hesaplanmak kaydıyla, 3 aya kadar 2000 TL, 3 aydan sonra 3000 TL olur. Ancak hakimin temel cezayı alt sınırdan uzaklaşarak belirleme yetkisini unutmayınız. Mahkemenin biri dosyadaki delilleri ve sanığın kişilik özelliklerini gözeterek 6000 TL cezaya hükmetmiş olabilir.
bakaya kalmaktan dolayi acilan davada alinan adli para cezasi sabika kaydinda gozukuyor mu acaba ?