MERHABA
babam yeni vefat etti. bankalardan almış olduğu kredı ler var ben araştırdığıma göre o tutarları biz yani mirascıları ödemiyormuş yada işlem nasıl oluyor
teşekkürler
Printable View
MERHABA
babam yeni vefat etti. bankalardan almış olduğu kredı ler var ben araştırdığıma göre o tutarları biz yani mirascıları ödemiyormuş yada işlem nasıl oluyor
teşekkürler
Öncelikle Başınız sağolsun.
borcu bireysel kredi ise muhtemelen banka hayat sigortası yapmıştır. Evet ödemezsiniz. Ama hayat sigortası yapılmamışsa yada kredi kartlarına hayat sigortası yapana pek rastlamadım borç kredi kartından dolayı ise borç mirascılara kalır ödersiniz. Yapmanız gereken önce araştırın borcu olan yerlere bakın hayat sigortası varmı sözlü olarak cevap alamazsanız dilekce verin. Eğer sigorta yoksa borçta sizi aşıyor ödeyecek imkanınız yoksa vefat tarihinden itibaren 3 ay içerisinde reddi miras davası açıp mirası red edin.
Tabi işin acı tarafı önceden vefat eden geride kalana ufak tefek bişeyler bırakıyordu hiç malı mülkü yoksa bile çocuklara yük olmasın cenazem diye kefen parası koyardı bi köşeye. Şimdiki rahmetlilerde borç bırakır oldu yakında reddi miras davalarıda patlar. Ama acaba bu sorun sistemden kaynaklanan bir sorunmu ? yine bankayı savunanlar çok kızacak. bende kızdırmamak için ''alacaklı alacağını almak için herşeyi yapar hakkıdır ne yap et borcunu öde'' yeterki bankayı savunanlar kızmasın faizler tahsil edilsin. insanlar ölene kadar bankaya çalışır oldu be buda yetmiyo öldüğünde bile borclu kalıyor. bizim örf adetimiz gereğince borçlu ölmemek için çaba sarfederdik ama bankalar bu örf adetimizide alt üst etti şimdi reddi miras konuşur olduk. Ama bu utanç bizim değil herkes kendi payına düşeni alsın.
Allah tekrar rahmet eylesin kardeşim.
Sayın uçucu;
Bankaların savunulacak hiçbir tarafları yok. Burada toplamda milyonlarca insanı etkileyen ve milyonlarca lirayı bulan alacaklardan bahsediyoruz. Nasıl bu hale gelindi önce ona bakmak lazım. Sanki güllük gülistanlık bir ülkede mi yaşıyoruz? İşsizlik hat safhada, çalışanlar bile kriz bahanesiyle işten çıkartıldılar. Üretim sıfır, ithalara bağlı tüketim ise rekora koşuyor! Zaten sadece tüketen bir ülkeyiz. Zam üstüne zam, milletin başka geliri mi var ne yapsın? İnsanlar meraklı değil kredi yada kart kullanmaya. Lafa gelince çok bilmişler "Kredi kartı çağdaş yaşamın bir gereğidir, borç yapma aracı değildir" diyorlar. Hangi çağdaş ülkede yaşıyorsunuz peki? 5-600 lira asgari ücretle geçinmeye değil, yaşamaya çalışan insanlar ne yapsın? Bu ülkenin Başbakanının kart borçlularıyla ilgili düşüncesini artık biliyorsunuz. Milyonları ard niyetli, sahtekar yaptı bir anda. Millet bankalara olan borçlarının silinmesini değil, uygun şartlarda yeniden yapılandırılarak ve fahiş faizlerden arındırılarak taksitlendirilmesini istiyor. Sen önce bu ülkeyi, ekonomiyi düzelt ondan sonra kim mağdur kim sahtekar onlar zaten kendiliğinden ortaya çıkar. Memlekette satılmayan bişey kalmadı. Ama ben size söyliyeyim; Ne olursa olsun bu ülkede insanların çok büyük kısmı halinden, hayatından kısaca herşeyden memnun...İşte son seçim sonuçları ortada. Demek ki birkaç milyon insanın mağdur olması yada standartların çok altında yaşam mücadelesi vermesi önemli değilmiş bunu gördük, anladık. Seçim sonrası IMF ile de anlaşıldı. Vatana millete hayırlı olsun. Allah yardımcımız olsun ne diyelim.
sayın hksvr maşallah hiç bir fırsatı kaçırmıyorsunuz. Seçimler demokrasinin gereğidir ve seçim sonuçlarını beğensekde beğenmesekde saygı göstermek zorundayız. bu provakasyon kokan mesajlarınıza gördüğünüz gibi hiç bir üye ilgi göstermiyor. ve bu başlıkta siyaset tartışılmıyor. Evet haklısınız bende söylüyorum sistemde sorun var ancak siz olayı direk siyasete çekiyorsunuz bunun yeri bu başlık değil. Ama eğerki bu sorunu çözecek kredi kartı borcunu silecek bu çıkmazdan insanları çıkaracak bir siyasi oluşum biliyorsanız bizede söyleyin öğrenelim.
Saygılarımla
Maaşallah siz de hiç fırsat kaçırmıyorsunuz! Aslında sizin manasız iletinize yorum yaparak polemik yaratmaya hiç niyetim yoktu ama dayanamadım. Benim yorumumu beğenir veya beğenmezsiniz. Siz beğenin, eleştirin veya üzerine yorum yapın diye yazmıyorum bunları. Kendi düşüncelerim sonuçta, katılmayabilirsiniz. Bu da demoktasinin bir gereğidir. Ayrıca sistemleri değiştirecek olan yine siyasetçilerdir. Onları niye seçiyoruz? Yaptığım yorumun provakasyonla ne alakası var? Anlamını bilmediğiniz kelimeleri yersiz kullanarak burada görüntü kirliliği oluşturmayın! Böyle bir şey olursa site yönetimi zaten gerekli uyarıyı yapar. Bu sizin göreviniz mi? "Yine bankayı savunanlar çok kızacak" diyen siz değil misiniz? Bende onun üzerine düşüncemde size katılmakla beraber kendimce farklı bir yorum getirdim. Ama anlayana tabi!