Hakkımda 1 yıl kademe durdurma cezası verildi?
Disiplin kurulunca hakkımda 1 yıl kademe durdurma cezası verildi. 4 gün göreve gitmemekten ancak kurula üyesi olduğum sendika çağrılmadı. Mahkemeye itiraz davası açtım kademe durdurma yürütmesinin durdurulması ve cazanın iptali için açmıştım. İdare mahkemesi yürütmenin durdurulması istemimi iptal etti. Nasıl olur da sendikam kurula çağrılmadığı halde yürütme durdurulmaz, bu durumda ben cezayı almış mı olurum, ne yapmam gerekiyor, yardımcı olur musunuz?
...
Yönetim: https://www.hukuki.net/forum/forumdisplay.php?f=7
Re: lütfen acele edin zamaınm geçecek
Mahkeme kararı henüz çıkmamış.Cezanın uygulanmasına bir engel yok.İleride siz haklı çıkarsanız,kayıplarınız için dava hakkınız olur.İdare bu gibi durumlarda,uygulama için mahkeme kararını bekleyebilir.Beklemezse de "Niye beklemediniz?" denmez.Davayı hangi temele oturttunuz bilmiyorum ama,mazeretsiz dört gün devamsızlıktan sonra böyle bir cezaya -Sağlam olarak- ya; yetkisiz birinin ceza vermesi, ya da; soruşturmada usûl hatası yapılmış olmasıyla itiraz edilebilrdi.
Fikrim böyle.
İyi günler...
Teşekkür ederim bir düzeltme yaptım tekrar yorumda bulunursanız sevinirim
Kademe ilerlemesinin durdurulması cezası, disiplin kurulu tarafından değil; disiplin kurulunun görüşü alındıktan sonra atamaya yetkili amir tarafından verilir.
Disiplin kurulu oybirliği ile ceza teklifini kabul etmiş ise, toplantıya katılmayan/çağrılmayan üye durumu değiştiremeyeceği için, bu durum dikkate alınmayabilir.