Re: Yeni bir ev satın aldım
Merhabalar
Evi alan yeni malik ( yani siz ) evi almış olduğunuz tarihten itibaren kiracıya bir ihtarname çekeceksiniz evi alan yeni kişi benim eevi 6 içinde boşaltın diye.ondan sonra 6 ay beklemek zorundasınız.eğer 6 içinde çıkmaz dava açarak çıkartabilirsiniz.Ama önemli olan şu evi aldıktan sonra 1 ay içinde evi boşalt diye ihtar çekmek zorundasınız.
Saygılarımla
Yani elimizdeki tahliye taahhüdü bir işe yaramıyor değilmi? 6 aylık bir süre gerçekten çok uzun bir zaman daha farklı bir yol izleyebilirmiyim.
Alıntı:
karwea rumuzlu üyeden alıntı
Yani elimizdeki tahliye taahhüdü bir işe yaramıyor değilmi? 6 aylık bir süre gerçekten çok uzun bir zaman daha farklı bir yol izleyebilirmiyim.
Kiracınız kiraları düzenli ödüyor mu?
Alıntı:
Av.Ferda Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Kiracınız kiraları düzenli ödüyor mu?
Ben evi yeni satın aldım benden önceki ev sahibi kiraya vermiş.kontrat yenilenmemiş ve geçen seneye ait tahliye taahhüdü var.(senelik vermiş eski ev sahibinin dediğine göre)
Tahliye için 4 yol var. Başka yol yok:
1. Kira dönemi sonunda ihtiyaç nedeniyle tahliye davası açmak. (İlk sözleşme diyelim ki 15 Haziran 2007'de yapılmış, 15 Haziran-14 Temmuz 2009 arasında ihtiyaç nedeniyle tahliye davası açabilirsiniz.
2. Satın aldıktan sonra 1 ay içinde kiracının elinde olacak ve ihtiyacınızı bildirecek bir ihtar çekerek 6. ayın sonunda tahliyesini istemek ve 6. ayın sonunda tahliye davası açmak.
3. Ödenmeyen kiralar için icra takibi yapmak. İcra takibinden sonra 30 gün içinde ödenmezse temerrüt nedeniyle tahliye davası açmak.
4. Ödenmeyen kiralar için icra takibi yapmak. İcra takibinden sonra 30 gün içinde ödenirse, ödenmeyen ikinci kira için daha sonra icra takibi yapmak ve iki haklı ihtara dayalı kira dönemi sonunda tahliye davası açmak.
Hemen yarın bir ihtarname çekin. Evi aldığınız tarihi yazarak, ihtiyacınız nedeniyle 6 ay içinde evi boşaltmasını isteyin. 30 gün dolmadan bu ihtarnameyi çekin hemen.
Tahliye taahhütnamesinin zamanı geçmiş. Üzerinden aylar geçtiği ve kiralara itiraz edilmediği için kontrat yenilenmiş sayılır. Artık taahhütnamenin işe yarayacağını sanmıyorum.
En sonunda kiracı kendi isteğiyle çıktı,1 aylık kirasınıda eski ev sahibi ödeyip çıktı,fakat ödenmemiş elektrik ve su faturası bırakmış kendisine söylediğimiz halde faturaları 2 haftadır ödememektedir.Su faturası yaklaşık 5 aylık elektrik faturası da 1 aylık.Bu konuda nasıl bir yol izlememi önerirsiniz.Bana yardımcı olursanız sevinirim.İyi çalışmalar dilerim.
Saygılarımla.
Vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkür ederim.
01/04/2009 tarihinde yeni bir ev satın aldım ve aynı zamanda kendi evimi sattım. Emlakçı ile alım ve satış sözleşmesi yaptık. Fakat evlerden çıkış tarihlerini belirtmedik. Aldığım evdeki kiracıya 6 ay içinde çıkması için protestoyu 10/04/2009 tarihinde çektim.
Kiracı ancak Ağustos ayında çıkabileceğini soylemektedir ve kirasini zamaninda ve tam ödemektedir. Benim evimi alan kişi ise bana 09/05/2009 (bir hafta önce) protesto çekti . Benim aldığım evdeki kiracı çıkmadan benim sattığım evden çıkmam mümkün değil ve ben bunu evimi alan kişiye satarken soyledim. Bu durumda benim evde ne kadar süre kalma hakkım vardır.
Teşekkürler
Ferda hn. merhaba
Benim soruma herhangi bir cevabiniz varmi acaba? Cevap verirseniz çok sevinirim.