İşveren başımıza bolu beyi mi?
Merhaba yaklaşık 150 işcisi olan işveren bir çok arkadaşımıza çıkış verdi kagıta haklarımızı almadıgımza dair imza attırdı fakat para vermedi. 10 ay önce çıkış alan bir işci bile henüz tazminatını alamadı. mahkeme yolu açık ama bir sürü prosedür ve yogun mahkeme kuyrukları..benim iki dönem yıllık iznim ve haftasonu izinlerim bile duruyor. seçim dolayısıyla izne çıkan arkadaşlarımızın işe başladıgı gün çıkışını verdiler. bunu yapan da öyle küçük firma degil koskoca holding reklamları bol olan. söyleyin ne yapalım.
Re: İşveren başımıza bolu beyi mi?
Bir sürü prosedür ve yoğun mahkeme kuyrukları dışında mı ne yapabileceğinizi soruyorsunuz?
Alıntı:
bestulus19 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba yaklaşık 150 işcisi olan işveren bir çok arkadaşımıza çıkış verdi kagıta haklarımızı almadıgımza dair imza attırdı fakat para vermedi. 10 ay önce çıkış alan bir işci bile henüz tazminatını alamadı. mahkeme yolu açık ama bir sürü prosedür ve yogun mahkeme kuyrukları..benim iki dönem yıllık iznim ve haftasonu izinlerim bile duruyor. seçim dolayısıyla izne çıkan arkadaşlarımızın işe başladıgı gün çıkışını verdiler. bunu yapan da öyle küçük firma degil koskoca holding reklamları bol olan. söyleyin ne yapalım.
Avukatınızdan yardım almanızı öneriririm...
Alıntı:
söyleyin ne yapalım.
Avukatınıza danışın.
Alıntı:
Patronu tehdit edip dövebilir bacağına kurşun sıkabilirsiniz. Ne yapacaksınız alacağınızı mafyaya verin onlar kuyruk olmadan veya prosedürlerle sizi uğraştırmadan işinizi çözerler.
Elbetteki avukata gidip mahkemede hakkınızı arayacaksınız. Hukuka güvenmezseniz hiç bir şey elde edemezsiniz.
O arkadaşlarınız ile birlikte toplu olarak bir avukata gıdin o size yardımcı olacaktır.