Mahkeme Masraflarının Takdir Edilmemesinin Etkisi
Merhaba,
VUK tan yargılanıp ceza aldığım bir davada temyize gittik.
Hazine yani karşı tarafta temyiz etmiş kararı. Temyiz sebepleri mahkemenin yargılama masraflarını takdir ve tayin etmemesi. Yani yargılama masraflarını bana ödetmek istiyorlar ve hakim bu konuda bir takdirde bulunmamış.
Gerçekten de mahkeme masrafları takdir edilmedi diye yargıtay bu kararı bozar mı?
Bozarsa bu benim tekrar yargılanacağım anlamına mı geliyor?
Veya bana verilen cezayı onayıp, kendisi bu masrafı takdir eder mi?
Veya benim kararı onayıp, masraf takdir edilsin diye geri gönderme olur mu?
saygılar
Re: Mahkeme Masraflarının Takdir Edilmemesinin Etkisi
Yargılama giderleri ve vekalet ücreti mahkemece resen göz önünde bulundurulması gereken hususlardandır.hükmün bu yönüyle de bozulması gerekir.
Dava aleyhinize sonuçlanmış bulunmasına rağmen hazine lehine yargılama giderlerinin takdir edilmemesi isabetsiz bir karardır,mahkeme masraflarının da haksız çıkan tarafa yüklenilmesi gerekirken, hazine aleyhine bırakılmış olması yasaya aykırıdır.
Hazinenin masraf yönünden temyiz itirazlarının kabulü ile sonuçlanır ve hüküm bozulur.
Re: Mahkeme Masraflar1n1n Takdir Edilmemesinin Etkisi
Alıntı:
Stj.Av.Ali ASLAN rumuzlu üyeden alıntı
Yarg1lama giderleri ve vekalet ücreti mahkemece resen göz önünde bulundurulmas1 gereken hususlardand1r.hükmün bu yönüyle de bozulmas1 gerekir.
Dava aleyhinize sonuçlanm1_ bulunmas1na ramen hazine lehine yarg1lama giderlerinin takdir edilmemesi isabetsiz bir karard1r,mahkeme masraflar1n1n da haks1z ç1kan tarafa yüklenilmesi gerekirken, hazine aleyhine b1rak1lm1_ olmas1 yasaya ayk1r1d1r.
Hazinenin masraf yönünden temyiz itirazlar1n1n kabulü ile sonuçlan1r ve hüküm bozulur.
Merhaba,
Bu davanin tekrar gorulecegi anlamina mi geliyor?