Re: Arsa Tapulu Daire Alımı Yardım
Benim için çok önemli arkadaşlar konu hakkında görüş bildirebilecek yok mu _?
anladığım kadarıyla kooperatif ev yapımını bitirmiş , fakat kat irtifakı ve kat mülkiyetine geçmemiş.en son aşamada kat mülkiyetine geçmesi lazım.ama kat mülkiyetine geçebilmek için belediyeden binaların projeye uygun şekilde ve tamamen bittiğini (varsa asansör,bahçe duvarı,sığınak,ssk,maliye vergi borcu yoktur yazısı) yani iskanını almak zorunda.bu aşama biraz meşakkatli ve masraflıdır ve bunu kooperatif yönetimi yapmak zorundadır.sen o tapuyla ve kooperatif üye defterindeki belirlenen dairende oturabilirsin,satabilirsin .ama kat mülkiyetine geçilmediği sürece su ve elektrik bağlama vb.sıkıntı olur.ayrıca satarken hem değer kaybeder hemde müşteri azalır.siz normal aidat yatıran üyedenmi yoksa arsasını kat karşılığı veren arsa sahibinden mi aldınız.üyeden aldıysanız tüm bu masrafların ödemesine siz devam edersiniz.arsa sahibinden aldıysanız genellikle bu masraflara karışmaz ve bu koop.ile yaptığı sözleşmede yazar.sizi en iyi koop.yönetimi aydınlatır.onlara hangi masraflara katılacağınızı hangilerinden muaf olduğunuzu sorun.
Alıntı:
necmi42 rumuzlu üyeden alıntı
anladığım kadarıyla kooperatif ev yapımını bitirmiş , fakat kat irtifakı ve kat mülkiyetine geçmemiş.en son aşamada kat mülkiyetine geçmesi lazım.ama kat mülkiyetine geçebilmek için belediyeden binaların projeye uygun şekilde ve tamamen bittiğini (varsa asansör,bahçe duvarı,sığınak,ssk,maliye vergi borcu yoktur yazısı) yani iskanını almak zorunda.bu aşama biraz meşakkatli ve masraflıdır ve bunu kooperatif yönetimi yapmak zorundadır.sen o tapuyla ve kooperatif üye defterindeki belirlenen dairende oturabilirsin,satabilirsin .ama kat mülkiyetine geçilmediği sürece su ve elektrik bağlama vb.sıkıntı olur.ayrıca satarken hem değer kaybeder hemde müşteri azalır.siz normal aidat yatıran üyedenmi yoksa arsasını kat karşılığı veren arsa sahibinden mi aldınız.üyeden aldıysanız tüm bu masrafların ödemesine siz devam edersiniz.arsa sahibinden aldıysanız genellikle bu masraflara karışmaz ve bu koop.ile yaptığı sözleşmede yazar.sizi en iyi koop.yönetimi aydınlatır.onlara hangi masraflara katılacağınızı hangilerinden muaf olduğunuzu sorun.
Çok teşekkür ederim ilginize ,,, Ben kooperatif üyesinden alıyorum . Koop. başkanı ile de görüştüm artık biz herşeyi tamamladık sadece fesh işlemi kaldı ve bu üyenin herhangi bir borcu yok dedi. Bende alacağım ev sahibinden borcunun olmadığına dair koop. yazı almasını istedim ve yazıyı almış. Sadece benım parayı teslim edip tapunun üzerime geçirilmesi işlemi kaldı. (Ben bu zaman zarfında tapuyu tapu müdürlüğünden kontrol ettirdim herhangi bir problem icra vs yok.) Şimdi satış sırasında ileride problem yaşamamak için ne yapmamı tavsiye edersiniz ?
Teşekkür ederim.
Bencede sorun yok gibi gözüküyor Sadece aldığınız daire arsa tapusu olarak gözüktüğü için önce kat irtifakına ve sonrada kat mülkiyetine geçesiye kadar bir iki milyar masrafınız olacak Birde kooperatif ödemeleri olacak hepsi bu Başkaca bir sorun görmedim Esen kalın
sizin satın aldığınız üyenin kooperatife borcu yok.bu tamam.ama kooperatifin piyasaya,vergi dairesine vs.vs. ne kadar borcu var.kkop.yönetimine üye başı ne kadar ödeme kaldı diye sorsanız.tabii bu konuşma sözle olacağı için bağlayıcıda olmaz.birazda güven meselesi.aşırı bir borç yoksa başınızın ağrıyacağını zannetmem
Re: Arsa Tapulu Daire Alımı
Teşekkür ederim ben daireyi aldım , inşallah her iki taraf içinde hayırlısı olur ...
Re: Arsa Tapulu Daire Alımı
Alıntı:
yusufh rumuzlu üyeden alıntı
Teşekkür ederim ben daireyi aldım , inşallah her iki taraf içinde hayırlısı olur ...
Hayırlısı olur kardeşim bence bir sorun çıkacağını sanmıyorum Allah güle güle oturmak nasip etsin