Merhaba,
yaklaşık 2 senedir alıştığım işyerinden ayrılmaya karar verdim.Yarından itibaren hicbir bildirim yapmadan işe gitmesem ve başka bir işe başlasam hukiki olarak ne olur?
Printable View
Merhaba,
yaklaşık 2 senedir alıştığım işyerinden ayrılmaya karar verdim.Yarından itibaren hicbir bildirim yapmadan işe gitmesem ve başka bir işe başlasam hukiki olarak ne olur?
İşten ayrılma sebebiniz haklı sebeplere dayanıyorsa hiç bir ihbar yükümlülüğüne başvurmadan derhal iş aktinifeshedebilirsiniz.Haklı sebepler dışında iş aktini feshetmek istiyorsanız ihbar süresine riayet etmek zorundasınız.Bu durumda işten ayrılmadan önceki bir ay içersinde işverene ihbar etmeniz gerek aksi takdirde işverene tazminat ödemek zorunda kalabilirsiniz.
tazminat dediginiz ihbar suresi tazminatimi?Bu durumda izin paralarimi alabilirmiyim?maaşı aldigim gibi tüymek istiyorum çünkü zorluk cikacak biliyorum.
Maaşınızı aldığınız gibi tüydüğünüzde, işverenin ihbar tazminatı talep hakkı doğar.Bu hakkını dava yoluyla kullanabileceğinden üzerine dava masrafları da biner!
ihbar suresi tazminati acicaksa,tazminat ödedigim o sure icin de tüm haklarimi versin o zaman.kanunlarida anlayamiyorum bazen,neyse cevap verdiginiz icin tsk ederim yine.
Tazminat ödediğiniz süre için değil, çalıştığınız süre için haklarınız olur.