İstifa etmek istiyorum bildirim süreci?
Arkadaşlar merhaba
Eylül 2006 yılından beri bir devlet kurumunda sözleşmeli personel olarak çalışmaktayım. sözleşmeli personel olduğum için taşeron şirkete bağlıyım ve bu durumda muhatabım kendi bağlı olduğum şirketim. Ancak çalıştığım kurum şuan taşra konumunda ve işyerimde psikolojik taciz (mobbing) uygulandığından istifa etmek istiyorum. işten ayrılmak istediğimi işyerime kaç gün önceden bildirmek durumundayım. (15 gün önceden bildirmek gerekiyor diye biliyorum ama emin değilim) ayrılmadan önce 21 günlük yıllık izin hakkımıda kullanmak istiyorum, bu izin hakkımı bildirim sürecine dahil edebilir miyim?
Amirlerimin, ( 657ye tabi) memurların ve diğer sözleşmeli personelin tacizinden dolayı istifa etmek istiyorum. Şuanda bir büroda 3 kişi çalışmaktayız oda arkadaşlarımdan birisi 1 ay sonra doğum iznine ayrılacak bende onunla birlikte işi bırakmak istiyorum ki çalıştığım büro zor durumda kalsın böylelikle kendimce onlardan intikam almış olacağım. şuan bu düşüncemden iş yerindeki hiç kimsenin haberi yok.
Re: İstifa etmek istiyorum bildirim süreci?
İntikam hislerinizi tatmin konusunda yol gösterememekle birlikte;
-Uymanız gereken ihbar süreniz 6 haftadır.İşverene 6 hafta önceden yazılı olarak bildirimde bulunmalısınız.
-İhbar süresi ile kullanmadığınız izinler iç içe geçemez.Fiili ayrılma tarihinde ücretini alabilirsiniz.
-Mobbing i ıspatlayabiliyorsanız, ihbar öneline uyma zorunluluğunuz yoktur, bildirimde bulunup,derhal ayrılabilirsiniz.Ancak bu durumda işveren iddianızı red edip ihbar tazminatı için dava açarsa iddianızı ıspatlamak durumunda kalır, ıspatlayamazsanız ihbar tazminatı ve dava masraflarını ödemek zorunda kalabilirsiniz.
elektirik işleri etüt idaresi kurumuna 4/b sözleşmeli personel olarak basvuru yapamak istiyorum ancak ;
ilk ay dolmadan kpss2009/3 ataması olabilir bende böylece kadrolu olarak herhangi bir kadroya atana bilirim bu durum istifa etmem ihbar tazminatımın yüksek olması ve buda risk almam anlamına geliyor .
1)sizce öyle bir durumda istifa etmem gerekirse neler yaparak ihbar tazmitı ödemekten kurtulabilirim? (sağlık raporu falan gibi)
2)ödemek zorunda kalırsanda aşağı yukarı nekadar ödemek durumunda kalabilirim? (ilk ay ayrılamak zorundada kalabilirim)
teşekkürler saygılar...
sayın hocam
kısa mesaj gonderme hakkım yok kusura bakmayın benimde benzer bir sorum olacak
elektirik işleri etüt idaresi kurumuna 4/b sözleşmeli personel olarak basvuru yapamak istiyorum ancak ;
ilk ay dolmadan kpss2009/3 ataması olabilir bende böylece kadrolu olarak herhangi bir kadroya atana bilirim bu durum istifa etmem ihbar tazminatımın yüksek olması ve buda risk almam anlamına geliyor .
1)sizce öyle bir durumda istifa etmem gerekirse neler yaparak ihbar tazmitı ödemekten kurtulabilirim? (sağlık raporu falan gibi)
2)ödemek zorunda kalırsanda aşağı yukarı nekadar ödemek durumunda kalabilirim? (ilk ay ayrılamak zorundada kalabilirim)
teşekkürler saygılar...
İşverenin kusuru dışında sebeplerle veya emeklilik dışında bir sebeple ayrılmanız durumunda ihbar süresine uymak, uymazsanız işverenin ihbar tazminatı talebine katlanmak durumundasınız, bundan kurtuşunuz yok.
İhbar süresi çalışma sürenize göre değişeceğinden, aşağıdaki sürelere göre kendinizi bulabilirsiniz ihbar sürenizi.
İşi 6 Aydan Az Sürmüş İşçi İçin : 2 Hafta
İşi 6 Aydan 1,5 Yıla Kadar Sürmüş İşçi İçin : 4 Hafta
İşi 1,5 Yıldan 3 Yıla Kadar Sürmüş İşçi İçin : 6 Hafta
İşi 3 Yıldan Fazla Sürmüş İşçi İçin : 8 Hafta
İhbar süresi ile ilgili, bir kısmı çalışılıp bir kısmı ödenmesi gibi bir uygulama yapılamaz.
Ücretli izin veya raporlarla iç içe geçemez.
İzin veya rapor süreniz başlayan ihbar süresini askıya alır.